Constat cu durere ca legiuitorul nu ofera nici o protectie creditorului care isi executa debitorul.
In pofida faptului ca somatia executorului este inscrisa la OCPI, nu este nici un text de lege care sa impiedice pe debitor sa-si instraineze bunul urmarit. Pe notar nu-l impiedica nimic sa incheie actul, iar creditorul ramane pagubit.
Sechestru asigurator nu pot cere fiindca am titlu. Deci...
Ce solutii ati adoptat? Ce este de facut? Doar actiune de constatare a nulitatii tranzactiei? Atat?
Daca ne-am uita cu atentie pe prevederile legii de procedura civila, in materie executionala am constata ca notarea somatiei in CF are ca efect inopozabilitatea oricarui drept real inscris ulterior datei notarii somatiei, fata de creditorul ipotecar si/sau adjudecatar .
Ce plangere penala? Ce contestatie? De ce? Ce drept mi se incalca? Poate i se incalca celui care cumpara, dar nu mie creditor urmaritor.
Nu trebuie sa faceti nimic, doar sa executati imobilul in continuare.
Cine sa faca contestatie la distribuirea pretului?
Eu sunt creditor si pana vand eu bunul la licitatie, debitorul vinde de capul lui, cu tot cu extras cu sarcini.
In Iasi se intampla asta.
Ce eficienta mai are inscrierea la OCPI daca debitorul poate sa vanda pana se deruleaza executarea?
Doamna, poate vinde si daca este ipotecat imobilul. Cum sa nu poata vinde daca este notata o somatie? Vinde, dar vinde degeaba, imobilul tot poate fi executat de creditor si cumparatorul ramane cu dintii ranjiti a paguba.
Puteti face contestatie, va ranji judele la dvs si va spune ca nu aveti interes. Si va avea mare dreptate.