avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Povestea unui spital fantoma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Povestea unui spital fantoma

O policlinica din buricul Bucurestiului isi pacaleste constant pacientii oferind servicii medicale de urgenta... false. Managerul policlinicii a dotat unitatea cu ambulante de ultimul tip si aparatura de specialitate. Ceea ce i-a lipsit au fost insa au fost medicii urgentisti, care nu s-au prezentat sa ocupe vreun post. Perspicace, managerul i-a transformat in urgentisti pe medicii de familie, care nu au pregatire in acest domeniu. Mai corect spus acestia sunt obligati sa practice ilegal o specialitate pe care nu o au si nu o cunosc. Alternativa e concedierea. Situatia e tensionata. Medicii sunt stresati de consecintele pe care le poate avea o asemenea stare de fapt. Ce se poate face in cazul unei tragedii?

Daca un pacient moare intr-o asemenea ambulanta-fantoma cazul ajunge in prima faza pe masa Colegiului Medicilor. Insa ce verdict poate da Colegiul Medicilor? Poti acuza un medic ginecolog ca nu a facut o extractie dentara? Cum se poate apara insa un medic intr-un proces penal, in care este intrebat ce a cautat acolo?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
Pixelut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pixelut , utilizator 14:36, 2 Aprilie 2009
Nu cred ca se poate apara deoarece efectueaza cu buna stiinta o activitate pentru care nu este pregatit si accepta niste riscuri despre care este mai mult decat constient.Nu merita ca pentru un salariu in plus,chiar in aceste momente de criza,sa risti viata unor oameni nevinovat si poate, chiar propria libertate.Daca va fi sesizat Colegiul Medicilor va lua masuri.
1.Nu e vorba de un salariu in plus, ci de locul de munca. Oamenii acestia sunt santajati cu locul de munca. E vorba de intreg personalul medical, nu doar de cativa medici. Au fost initiate mai multe cai de atac pe cale sindicala, insa managerul este infipt bine in scaun, cu ramificatii destul de sus. Santajul nu reprezinta o circumstanta atenuanta?

2. De la 1 aprilie va intra in vigoare o lege prin care medicii de familie sunt obligati sa faca garzi, adica sa presteze munca de urgentisti. Cum se vor justifica insa medicii de familie, din moment ce va exista o lege care ii va obliga sa presteze o munca pentru care nu sunt pregatiti?

[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
Pixelut, utilizator
Art. 281 Cod penal:
'"Exercitarea fara drept a unei profesii sau a oricarei alte activitati pentru care legea cere autorizatie, ori exercitarea acestora in alte conditii decat cele legale, daca legea speciala prevede ca savarsirea unor astfel de fapte se sanctioneaza potrivit legii penale, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda."
Asta inteleg, dar ce se poate face ca aceasta stare de fapt sa inceteze, din moment ce nimeni in afara de manager nu o doreste? Practic ce pot face acesti oameni, in afara de demisia in bloc si protest prin sindicat?
Gabriela Pintea a scris:

Art. 281 Cod penal:
'"Exercitarea fara drept a unei profesii sau a oricarei alte activitati pentru care legea cere autorizatie, ori exercitarea acestora in alte conditii decat cele legale, daca legea speciala prevede ca savarsirea unor astfel de fapte se sanctioneaza potrivit legii penale, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda."


Raspuns:
Cele inserate de d/na consilier,cu profesionalism reperezinta reglementarile legii penale in vigoare care trebuiesc respectate ,fie ca vrea,fie ca nu vrea un manager rapace si inconstient.Sesizati organele de urmerire penala-politie,parchet-in conformitate cu duspozitiile aratate.Pe de alta parte aveti reglementarile profesionale de care ar trebui sa se ocupe organele medicale abilitate,despre care ati facut vorbire mai sus.Adresati-va si acestora,desi parerea mea personala,este ca acestea actioneaza conform principiului"corb la corb...".Din nefericire cele mai multe organisme profesionale,au devenit "organisme sindicale" care isi apara breasla in loc sa fie echidistante in fata legii si a celor dedusi cercetarii lor.Dar aceasta este o alta problema care trebuie solutionata atat juridic,dar si politic...

Alte discuții în legătură

Radiografia buclucasa. cui ii apartine ? noiklosa noiklosa Buna seara, Fac oficiul sa caut aici o rezolvare a unei discutii care a aparut intr-un cerc de amici si cunostinte. In mod clar, aspectul legal conteaza si ... (vezi toată discuția)
Cine primeste indemnizatia de șomaj tehnic si cine nu ? pe ce criterii se face aceasta selectie ? TzapInferno TzapInferno Buna dimineata tuturor ! As vrea inca de la inceput sa multumesc anticipat oricui va citi si raspunde in cadrul acestui topic, apreciez sincer. Desi ... (vezi toată discuția)
Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)