Pe data de 23.10 in timp ce ma deplasam pe un drum judetean Dj 203k , in interes de servici ( Transport Medicamente ) intr-o localitate Maracineni am acrosat un biciclist cu partea din spate dreapta a autoutilitarei acesta s-a mai deplasat vro 2 m dupa care s-a dezechilibrat si a cazut ( am vazut in oglinda ) , intrucat nu mi-am dat seama exact ce s-a intamplat ( si aveam si o suma mare de bani rezultati din incasari ) am contiunuat sa merg mai departe dupa cca 20 min . ma suna seful si imi zice ca l-a sunat un comisar de la politia Bz care i-a zis k am avut un accident cu un biciclist si k nu am ramas la locul accidentului . In acel moment am oprit la o sectie de politie in localitatea in care ma aflam ( la 10 min de localitatea in care s-a produs evenimentul ) am cerut detalii mi s-a confirmat ceea ce imi spusese seful si m-a indrumat sa merg in localitatea unde s-a produs evenimentul , mi-am lasat datele personale si am plecat catre sectia de politie in care s-a produs evenimentul , acolo am gasit un agent de la politia rutiera impreuna cu biciclistul mi-a pus fiola si mie si lui eu am iesit cu 0,00 mg iar el avea o alcolemie de 0,87 mg , problema este ca acest biciclist a gasit un martor care a declarat ca m-a vazut pe mine ca l-am lovit pe biciclist si ca am fugit , eu am declarat ceea ce am scris si mai sus , la fata locului a venit si salvarea care a eliberat un document in care scrie ca biciclistul nu prezinta vatamari corporale si ca se afla in stare de ebrietate , bicicleta nu prezinta urme de lovitura iar pe autoutilitara mea au gasit o zgarietura de maxim 10 cm facuta in parcare cu cheia , cei de la sectia de politie judeteana mi-au retinut permisul de conducere fara drept de circulatie si mi-au intocmit dosar penal . De la politisti de la sectie am aflat ca biciclistul a fost condamnat in trecut pentru furt si conducere fara permis cu masina furata si in stare de ebrietate. Martorul este un prieten de -al biciclistului care a refuzat sa faca testul de alcool pt. ca era baut . Dupa ce am iesit din sectie de la declaratii acestia m-au asteptat afara si mi-au zis sa ma pregatesc cu bani ca sa-si schimbe declaratiile la proces. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati sunt Sofer profesionist detin toate categoriile si am nevoie de permis cu orice un sfat sau un avocat bun . sau sa-mi zica cineva ce mi se poate intampla cel mai rau .
ART. 89*) OUG 195/2002 (1) Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, sau de examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane ori dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
..................................................................................................
Existenţa infracţiunii de părăsire a locului accidentului incriminată prin textul de lege menţionat este condiţionată, între altele, de vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane de către conducătorul auto implicat în accidentul de circulaţie care părăseşte locul faptei fără încuviinţarea poliţiei ce efectuează cercetarea, asteptati sa vedeti certificatul medico-legal, daca nu are peste 10 zile de ingrijiri medicale sau una din urmările prevăzute în art. 182 alin. 2 din Codul penal, nu vor fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de părăsire a locului accidentului, deoarece lipseşte condiţia ca vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii să fi avut urmările cerute de lege si scapati de raspunderea penala.