avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara, sint departe de casa si am primit vesti foarte rele.

Persoana "A" are o fata "F1" din prima casatorie.
Din a doua casatorie are 2 copii, o fata "F2 "si un baiat "B2".
Prima sotie este inca in viata iar cea de-a doua este decedata.
"A" a decedat dupa sotia #2( a doua casatorie).
"A" a detinur o casa care a fost vinduta de" F2" si" B2" dupa moartea lui "A".
" F2" si "B2" stiu unde locuieste prima sotie deci cel putin puteau sa intrebe de vinzarea casei, era o posibilitate de a o pastra in amintirea celui care a construito?
Intrebare:
"F1" are dreptul la mostenire ?
Va multumesc si va doresc o zi placuta!

Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:19, 26 Octombrie 2013
Da, F1 are aceleasi drepturi la mostenire ca si F2 si B2, acstia fiind copiii decedatului, indiferent daca sunt din prima casatorie, a doua casatorie sau din afara casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie incalcita dupa deces intre mostenitori armataa armataa Am si eu o speta la care am nevoie de ajutor: 1. Generatia 1: bunic, traieste in concubinaj cu strabunica care are deja un copil(baiat). In timpul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Moștenire sau succesiune Valerica-Veronica Valerica-Veronica Am revenit in țara și am trecut pe la casa tatălui meu, surpriza, casa a fost vinduta după moartea tatălui. Eu sint rezultatul căsătoriei ... (vezi toată discuția)