avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura vanzare apartament

Buna ziua ma aflu intr-o dilema.In luna iunie acestui an bunica mea mi-a facut o procura de vanzare a apartamentului ei proprietate personala dobandit prin cumparare in anul 1992. Procura a fost facuta cu bunica mea de fata la care au mai fost prezenti si doi martori( suferea de arterita si nu putea sa scrie singura procura) la care notarul a mai solicitat si o adeverinta medicala din partea medicului psihiatru ( in care sa precizat ca este apta de a semna acte notariale valabila 24 de ore).Intre timp in septembrie( precizez ca apartamentul sa vandut in luna august) bunica a decedat.Acum unul dintre copii bunicii ( avea trei copii din care unul este tatal meu)cel mijlociu ma ataca in instanta cum ca as fi vandut ilegal imobilul.Dintre copii cel mare este si el decedat in urma unor probleme medicale .Intrebarea mea este daca eu am respectat toate legile procura ulterior notarul care a facut contractul de vanzare a verificat si el procura si restul actelor este posibil sa fiu acuzat de ceva anume? multumesc.
Daca au fost intrunite conditiile solicitate notar,nu aveti de ce sa va faceti probleme
Ati fost imputernicita doar sa vindeti ap, daca nu aveti chitanta descarcatore, banii trebuie sa se imparta intre mostenitori.
Da am fost imputernicit doar sa vand doar ca eu am vandut ap cand bunica inca traia nu inteleg de ce vb despre o mostenire?o parte din bani ia folosit ea pt plata catorva datorii iar restul mi ia dat mie.precizez ca din ceea ce mi-a dat o parte reprezentau cheltuieli de ale mele cu ingrijirea ei si cu spitalizarea medicatia si ulterior inmormantarea fiului ei cel mare iar cand mi-a dat ce a mai ramas a spus sa nu dau nimic la nimeni dar daca cineva are nevoie de ajutor sa nu ezit in a ajuta.mie rusine sa mai spun dar cel care ma da in judecata nu a avut bunul simt sa vina la inmormantarea propriei mame pe motiv ca nu iar fi lasat nimic
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
mitika255, utilizator
Scria pretul in procura? Alte elemente ale vanzarii? Cui ati vandut? Unde a stat bunica dupa vanzare? Dar inainte?
in procura pretul nu era specificat ,ap a fost vandut unui persoane straine(nu era vreo ruda dea noastra) inainte de vanzare a locuit in ap iar intre timp a intervenit o problema medicala si a fost nevoita sa se interneze.Cumparatorul a venit a vazut ap de fata cu bunica mea m-am inteles cu el iar actele s-au finalizat dupa o luna de zile.Cam cu o saptamana inainte de finalizarea vanzarii bunica sa internat si datorita problemelor medicale am fost nevoiti sa o mutam de la un spital la altul.Probleme sale erau de natura cardica ( cauza din care a si decedat).In cele din urma vanzarea sa facut doar ca din cauza problemelor medicale cam lo o luna si jumatate (de la vanzarea efectiva)bunica a decedat.Precizez ca din luna oct.2012(de fapt de mai de mult) m-am ocupat personal de ingrijirea ei ,medicatie ,mancare ,si ulterior de inmarmantare si nu doar atat fratele cel mare al tatalui meu locuia tot cu bunica nu avea nici un fel de venit si cu el fost la fel ingrijire medicatie si inmormantare.

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager danielamoldovanu danielamoldovanu Buna seara Nu cred ca ,,executare silita\\" este titlul potrivit pentru mesajul care vreau sa il transmit. Iata despre ce este vorba: detin o propietate ... (vezi toată discuția)
Casa-mostenire ely_3n ely_3n O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere. Povestea pe scurt Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu bucluc Ioana Matei Ioana Matei Buna ziua! Va prezint intamplarea tatalui meu in vederea primirii unui sfat in solutionarea acestui caz. In anul 1991 a decedat bunicul, iar in anul 2008 a ... (vezi toată discuția)