avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala!! ce trebuie sa fac...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala!! ce trebuie sa fac...

Buna! am avut un accident la inceputul lunii in 4, chiar in ziua respectiva am sunat la asigurator si mi s-a deschis dosar de dauna pe RCA. Masina am dus-o in service, dupa 3 zile s-a facut insepectia in vederea intocmirii dosarului....s-a trimis dosarul mai departe la Bucuresti la lichidatorul de dauna , dupa 2 saptamani a cerut o reconstatare pe niste piese minore uramand ca dupa 2 zile sa ma contacteze pe mine spunand persoanei care se ocupa cu daunele de la service ca nu mai are ce sa vb cu dansa....fiindca nu am fost contactat am sunat eu pe 22 afland ca decizia finala este dauna totala!
Am intrebat de suma si nu a vrut sa mi se spuna pe motiv ca o data a fost mai mare sau mai mica si au fost probleme iar dosarul a fost dat mai departe la superiori pt verificare... raspunsul final mi-l da cand primeste acceptul si acesta nu stie cand va fi pur si simplu nu poate sa-mi dea nici o data.
Spuneti-mi va rog ca mai putin si se face o luna de la intocmirea dosarului si eu nu stiu deocamdata nimic doar ca este declarata dauna totala si trebuie sa astept ,masina am luat-o de la service ...ce trebuie sa fac ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:28, 15 Noiembrie 2013
Contactati un av care sa va formuleze o notificare adresata asiguratorului in care solicitati un raspuns ferm la problemele dvs, in caz contrar urmand sa formulati o actiune pt recuperarea contravalorii daunei.
Daca nu doriti sa contactati nici un avocat( oricum, nu e obligatoriu acest demers!!), e bine sa va adresati direct la asigurari, pentru ca inspectorul de dauna sa lamureasca exact modul de calcul al despagubirii ce ar urma sa o plateasca firma unde lucreaza. NU prea merge cu sustragerea salariatilor asiguratorului de a va da lamuririle necesare, pe motiv ca s-a trimis dosarul la Bucuresti, etc. Se pot cere datele de contact ale Mariei Sale de la Bucuresti, sa va lamureasca. Asta, ca un prim pas.
In caz de esec, formulati o plangere la ASF ( Administratia de Supraveghere Financiara- care a inglobat fosta Comisia de Supraveghere a Asigurarilor-CSA) , aratati cazul dvs. si asteptati raspunsul acestei institutii; ei vor cere lamuriri de la asigurator privitor la cursul dosarului si va vor raspunde).
Desigur, daca nici un demers nu da rezultatul scontat si se prefigureaza o actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului, atunci e bine sa contactati un avocat sa va ajute in instanta.
Va multumesc pentru raspunsuri!! Maine am sa-l sun din nou pe lichidatorul de dauna iar in cazul in care o sa ma amane cu superiorii cum a facut data trecuta o sa-l instiintez ca la sfarsitul saptamanii voi face o plangere la ASF apoi voi merge mai departe cu actiunea in instant cu toate ca nu vreau sa se ajunga la asta.
Legat de masina ce sfat imi dati:: as incerca sa fac masina printr-un prieten care este mecanic ...crede-ti ca mai pot sa ceara o a 3-a reconstatere, sa se razgandeasca in privinta daunei totale?
spuneti-mi va rog dupa cat timp de la intocmirea cererii pentru suma oferita la dauna totala trebuie sa primesc banii ? stiam ca dupa 10 zile .... nu stiu sigur daca sunt calendaristice sau lucratoare ...
Raspunsul il gasiti in Art 36 din Ord.CSA
(1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10
zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si
cuantificarii daunei
, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la
care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la
suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.

Aici intervine modul in care asiguratorul considera ca are sau nu toate documentele la dosarX-(

Alte discuții în legătură

Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la dosar de dauna totala pe casco georgefrangulea georgefrangulea In septembrie 2009 pe data de 6, am fost lovit de o masina de gunoi de 14tone . Pe 7/09/03 ma duc cu actele la alliantz, imi deschid baieti dosar de dauna ... (vezi toată discuția)
Probleme cu deviziul unei asigurari rca IoanaOprea02 IoanaOprea02 Buna, In luna februarie am avut un accident cu un asigurat euroins. Asiguratul euroins a fost cel vinovat, am mers la cea mai apropriata sectie de ... (vezi toată discuția)