avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme partaj

Buna ziua. Am o mica problema, recent m-am casatorit iar sotia mi-a ramas gravida si mai are o luna pana ce trebuie sa nasca. Eu lucrez ca si sofer iar nu de mult timp mi s-a retinut permisul si nu mai am de unde sa-mi platesc chiria, sa-mi platesc cheltuielile si sa mai ma ocup si de mancare.

In urma cu o zi l-am sunat pe fratele meu si l-am rugat sa ma lase sa stau la tara 3 luni pana ce trec sarbatorile si mi se rezolva problema cu permisul, iar el ma refuzat spunandu-mi ca daca merg acolo va chema politia sa ma scoata afara.
daca tata-l meu este de partea mea si este impotriva a toate acestea, dar din pacate are 82 de ani si nu mai este in stare ''sa dea cu pumnul in masa'' se poate face ceva? sa stiu ca ma aflu intr-o situatie foarte delicata si nu vreau sa ajung sa locuiesc la container cu un copil mic si nu stiu in ce mod trebuie sa o rezolv.

Problema e ca fratele meu, inainte sa moara mama mea, mai precis acum 10 ani i-a amenintat pe parintii mei ca daca nu pune casa pe el le da foc. mentionez ca eu sunt cel mai mic, iar pe vremea aia nu aveam prea mult habar de ce se intampla avand doar 15 ani iar el 45. La cele intamplate si spuse au fost martori tata-l meu si niste unchi care nu vor sa se bage in problema asta.
Fratele meu a facut cu parintii mei contract de vanzare-cumparare-intretinere...
Iar cand a venit vorba despre mine, fratele meu la spus parintilor mei ca imi va cumpara garsoniera cand ma voi insura- afirmatia facuta a fost doar verbal, nicaieri in scris.
se poate ataca in vreun fel contractul respectiv, deoarece tata-l meu are pensie de vreo 1000 lei, iar fratele meu de abia ia 700 lei pe luna, si implicit nu are cum sa-l intretina ca tata-l meu isi plateste toate cheltuielile deoarece casa e situata la sat.
va multumesc.
(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat contravine Regulamentului forumului)
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: PLAYBOY4EVER2009 , utilizator 11:54, 27 Octombrie 2013
Puteti formula o actiune in reziliere contract vanzare-cumparare, adica tatal dvs. poate sa o faca, intrucat el e cel care a vandut casa fratelui mai mare. Veti indica instantei tot ce ati declarant in mesaj, cu precizarea ca va trebui sa dovediti aceste afirmatii.
Este foarte greu sa rezolvati ceva.
Aveti si nevoie de bani.
Trebuie sa platiti taxa de timbru in primul rand si daca nu dovediti nu ati facut nimic.
Daca merg acolo peste voia fratelui meu, are acest drept sa ma scoata din casa?
tata-l meu sa inteleg ca nu se poate opune?
p.s. cat m-ar costa sa deschid un proces de acest gen pentru rezilierea contractului?

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule intrucat contravine Regulamentului forumului).
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu intretinere bianca1988 bianca1988 BUna ziua am si eu o nelamurire,parintii mei sunt divortati de 23 de ani si apartamentul in care locuiesc cu mama mea este pe numele tatalui,acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune - taxe de platit alany alany Am un hectar de pamant arabil mostenire de la mama,in zona Brailei.Mama este decedata de 8 ani,nu am facut succesiune,tata a murit de curand,nu am frati,nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune, titlu proprietate POPMARIA10_M POPMARIA10_M Cum pot afla daca un apartament a fost obiectul unui contract de vanzare cumparare,sau a unei succesiuni. (Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti ... (vezi toată discuția)