Poate fi facuta succesiunea si in alt oras din judetul unde a avut domiciliul decedatul proprietar, in sensul ca in orasul cel mai apropiat exista un singur notar si acesta impune taxele cum vrea el?
Adica ceilalti notari din judet sunt mai putin competenti? Pana la urma in ce consta competenta? In verificarea unor acte! Si daca aduc eu un notar competent din Bucuresti sa verifice totul la locul faptei, nu se poate?
Conform Legii 36/1995 care reglementeaza activitatea notarilor publici exista competenta teritoriala in ceea ce priveste dezbaterea succesorala.
REPET : Competent este notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Acum nu stiu daca exista un singur notar pe raza acelei judecatorii, insa daca defunctul a avut ultimul domiciliu in provincie in mod sigur nu puteti aduce un notar din Bucuresti sau sa mergeti la un notar in Bucuresti sa dezbateti succesiunea.
Actul emis cu incalcarea competentei este nul absout!
Sa stiti ca si la instanta este acelasi lucru! Nu pot sesiza instanta din Iasi cu o cauza din Giurgiu sa zicem. asa in mare...ca sa intelegeti.
Nu este vorba de cine e mai competent sau nu profesional ci de competenta in indeplinirea actului.
Iar verificare la locul faptei ce? Ce sa verifice notarul la locul faptei? El este investit sa dezbata succesiunea dupa defunctul X...
Interesati va daca pe raza judecatoriei unde defunctul a avut domiciliu mai exista si un amlt birou notarial. Adresati va Camerei Notarilor Publici ca sa aflati acest lucru. Daca nu mai exista alt birou nu aveti incotro trebuie sa adresati notarului competent.
Succesiune
macinic
Buna ziua,
As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)
Intrebare
karcsika1958
Pentru dezbaterea o succesiune,,ex ramase pentru teren agricol cu vegetatie forestiere si este numai act de mana de contract vanzare cumparare,Se pot dezbate ... (vezi toată discuția)