avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare acte

Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa recuperez niste acte de la o persoana care din pacate este si bunica mea, dar mie rusine sa o numesc asa pt ce mi-a facut si face in continuare. In urma cu cativa ani, am stat 1 saptamana la ea, certandu-ma cu bunicul meu si sora acestuia ( cele 2 persoane care m-au crescut) si m-am dus la ea. Si din nefericire, m-a prostit cum a vrut, cu lacrimogenele ei si cu teatrul care stie sa il joace.Si atunci am dus toate actele mele ,ale tatalui meu si ale mamei mele la ea (pe acestea din urma considerand atunci ca mama mea fiind fiica ei merita sa le aiba ea). Dupa 1 sapt am revenit acasa, si actele mele de care chiar aveam nevoie pt bac si inscrierea la facultate mi le-a dat abia dupa ce i-am dat 70 de lei pt faptul ca timp de 1 sapt i-am consumat apa,curentu,mancarea!!!ca sa vedeti ce bunica! Insa au ramas la ea celelalte acte, si eu as dori sa le recuperez pe cele ale tatalui meu, ca de ex cartea lui de munca,decizia lui de pensionare,certificatul lui de deces si alte acte ale lui!!!si contractul de vanzare cumparare de la apartamentul unde am locuit anterior,testamentul pe care l-a facut bunicul meu si sora lui,si contractul de donatie ce l-a facut el sorei lui. Mentionez ca bunica mea a divortat de bunicul cand era mama mea mica si s-a recasatorit!si custodia asupra mamei mele a castigato bunicul meu,si el cu sora lui au crescuto si pe ea!Si banuiesc ca nu vrea sa mi le dea actele tatalui meu deorece eu dupa el iau pensie de urmas si ar vrea sa o ridice ea in locul meu ca a mai incercat sa imi faca figura asta mai demult si pensia mea a ajuns pe adresa ei!!!Ea e o escroaca si e intersata doar de lucruri materiale!!!dar pt mine au valoare sentimentala!si consider ca nu au ce cauta pe mainile ei!Si am incercat sa rezolv cu ea, si mi-a cerut sa-i duc un set de bijuterii de argint ce mi le-a facut cadou de Craciun!!!si o pereche de cercei de aur care i-a daruit fiicei sale cand era mica(mamei mele) si care apoi mi-au fost pusi mie cand eram mica.I-am dus absolut toate lucrurile ce mi le-a dat cu exceptia cerceilor,si mam intalnit cu bunicul meu vitreg sa fac schimbul el sa imi dea actele in schimbul tampeniilor de la ea si mi-a dat doar fotocopii legate de fostul apartament si actual,si ceva fotocopii dupa acte de a mele!!!absolut nimica in original!iar legat de actele tatalui meu nimica!!!si mai are tupeul apoi sa sune sa ma intrebe de acei cercei!dupa ce ca nu mi-a pus nicun act!AS DORI SA STIU AM VREO SANSA SA RECUPEREZ ACTELE?SI DACA DA CE AR TREBUI SA FAC?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgi87 , utilizator 14:35, 28 Octombrie 2013
Buna ziua,
as incerca mai intai o notificare trimisa de un avocat prin intermediul unui executor judecatoresc. Vazand ca primesc un inscris oficial, poate ca vor ceda si va vor restitui actele.

Costi Boncu
Eu i-as face plangere pt abuz de incredere si santaj.
Buna ziua,

probabil ca asta va fi pasul urmator. Sunteti totusi rude ...luati-o gradual.

Costi Boncu
Va multumesc frumos pt raspuns! Da suntem rude,din pacate... dar pt mine asta nu inseamna nimic,deoarece ea nu a facut partea din viata mea si nici nu m-a crescut.Am cunoscut-o in cls a III a apoi pana in cls VII a disparut.Si tot asa! Eu am incercat sa rezolv cu ea pe cale amiabila dar nu prea am avut cum.Cand ea in continuare se tine de escrocherii de genul acesta!Vreau doar sa recuperez actele ca sa pot rupe orice legatura cu ea apoi.Imi provoaca dezgust!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere de acte inapoi si mentinerea unei persoane la distanta! ceva mai complicat georgi87 georgi87 Buna seara! Nu stiu cum am sa reusesc sa ma exprim cat mai succint si clar dar am sa incerc! Problema pe care o am eu este in persoana femeii care din ... (vezi toată discuția)
Am fost înfiată. mai am drept de moștenire după bunica? georgi87 georgi87 As dori sa stiu in cazul in care am fost infiiata cu drepturi depline mai am vreun drept la apartamentul bunicii|? dar cu drepturi restranse? mama mea a ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)