avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Daca ofertantul castigator se retrage, se reia ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Daca ofertantul castigator se retrage, se reia procedura?

Help...

Am intampinat urmatoarea problema: in urma unei procedurii, ofertantul castigator s-a retras, pe motiv ca a intampinat probleme la fabrica. In aceste conditii ce se va intampla, se poate semna contract cu urmatorul ofertant, sau trebuie reluata procedura?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:46, 28 Octombrie 2013
Se poate incheia contractul cu locul 2 in cazurile de la art.204 din OUG 34.
In practica, aceste cazuri sunt interpretabile si dau nastere la comentarii in controalele ulterioare. In plus, in general se considera ca pentru transparenta, optiunea trebuie precizata din start in fisa de date.
Daca vreti sa nu aveti batai de cap, si mai aveti posibilitatea, reluati procedura.
In orice caz, retineti garantia castigatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea procedurii corina208 corina208 va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : Am incheiat un contract de furnizare echipamente anul trecut (finantare nerambursabila) , dupa ce am respectat ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract de lucrari cf72a cf72a In anul 2012 instituita a semnat un contract de lucrari cu o societate. Pana in prezent societatea nu a constituit garantia de buna executie, si acum ne ... (vezi toată discuția)
Semnare contract mihnea2 mihnea2 Buna ziua. Am castigat o licitatie, am semnat (noi) contractul, si de o luna sta la ei - trebuia semnat de cinci persoane. La fiecare 2-3 zile ni se zice ca ... (vezi toată discuția)