avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general care este data de la care curge termenul de 60 de zile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

care este data de la care curge termenul de 60 de zile ptr micro?

de cand curge termenul de 60 de zile ptr angajare la microintreprindere.
pe certificat sunt 3 date:
1- data inregistrarii / 11 martie
2- data CUI/ 14 martie
3- data eliberarii/ 22 martie.

daca ar fi 1 varianta societatea a pierdut calitatea de micro.
Am gasit o solutie: se incheie contractul de munca cu 1 mai in raport cu 11 martie este in termen. CI munca incheiat pe 1 mai
societatea are 20 de zile ptr inregistrarea la ITM.
Care data conteaza data incheierii CIM sau data inregistrarii CIM la ITM.
EU cred ca data incheierii CIM ptr de atunci curge obligatia de a platii asigurarile sociale. Ce parere aveti?
Nu stiu sigur dar cand am deschis societatea am luat ca data de referinta data inscrierii.
Ori ce data ai lua, esti in termen,ai timp sa depui CIM-ul in termen.
Pentru siguranta.
termenul curge de la data eliberarii certificatului de inregistrare in registrul comertuluiş mai ai varianta inregistrarii contractului cu 1 mai, iar daca pana in 20 mai inclusiv nu ai inregistrat contractul, platesti o mica amenda si inscrii tot cu 1 mai.
elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru pastrarea statutului de microintreprindere (impozit pe venit) ? mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, am cateva nelamuriri referitoare la pastrarea statului unei microintreprinderi ca platitoare de impozit pe venit. Conform Cod Fiscal ... (vezi toată discuția)
Termen de inregistrare a cim la itm, in cazul angajarii sorina_a_b sorina_a_b as dori sa stiu daca mai este valabila prevederea privind inregistrarea unui nou CIM la ITM in termen de 20 de zile de la data semnarii contractului intre cele ... (vezi toată discuția)
Ca micro nu angajez in 60 de zile, ce se poate intampla ? Mariii Mariii Daca o societate care s-a infiintat ca microintreprindere si in decursul celor 60 de zile nu angajez nici macar o persoana, care sunt urmatorii pasi care ... (vezi toată discuția)