avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament inchiriat

Buna ziua,am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere vizat la adm.financiara si valabil pina in 2015 iar propietara doreste sa-l vinda.Ieri a ridicat o adeverinta de la asociatia de propietarii pentru notariat -vinzare.
Ce posibilitati am eu sa duc contractul de inchiriere pina la capat(08.2015),avind o clauza in contract prin care propietara se obliga sa nu instraineze apartamentul pe durata contractului de inchiriere.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 16:19, 28 Octombrie 2013
aveti contractul de inchiriere notat in cartea funciara? altfel nu este opozabil cumparatorului. bineinteles, exista posibilitatea sa va intelegeti cu noul proprietar.
Proprietara poate vinde apartamentul ,cu conditia sa va respecte clauza din contract.In sensul acesta ,noul proprietar va trebui sa accepte ,sa preia si sa respecte contractul dumneavoastra, asa cum a fost el incheiat si semnat .Altfel,proprietara va trebui sa va despagubeasca ,sau sa gaseasca o solutie agreata si de dumneavoastra,ca sa nu ajungeti in instanta.
Daca exista clauza contractual asumata de catre proprietar,acesta are obligatia fie sa-si asume responsabilitatea respectarii clauzei,fie sa va despagubeasca
Multumesc pentru raspuns,contractul nu este inscris in cartea funciara cu toate ca legea prevede ca contractele mai mari de 3 ani trebuiesc inscrise in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)
Ma poate evacua noul proprietar? adriana124 adriana124 Buna seara am un contract de inchiriere prin circa financiara pe 6 ani dar neinscris la cadastru,Intre timp dupa un an fostul propietar a vandut garsoniera ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere circa financiara si notat in cartea funciara prin notariat xemina xemina am contract de inchiriere la circa funciara si notat in cartea funciara prin notariat,noul propietar care a cumparat locuinta ma poate da afara? (vezi toată discuția)