avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod de TVA anulat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod de TVA anulat

Buna ziua!

Firma este in faliment si i-a fost anulat codul de TVA deoarece administratorul are inscrise fapte in cazierul fiscal care nu se pot remedia. Problema este ca firma are bunuri pe firma care, daca firma ramanea platitoare de tva, puteau fi vandute in regim de scutire. In normele de aplicare ale legii scrie ca trebuie colectata TVA aferenta fiecarei vanzari si declarata in 311. Daca tva este anulat, in cazul meu, va trebui obligatoriu sa colectez tva? Partea nasoala este ca beneficiarul nu va putea sa isi deduca TVA-ul...

Exista vreo solutie?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:23, 28 Octombrie 2013
Buna ziua,

Daca prin bunuri care se puteau vinde in regim de scutire intelegeti imobile in intelesul art.141, alineatul 2, litera (f) din CF, precizez ca obligatia colectarii taxei apare numai in caul operatiunilor taxabile. Operatiunile de la articolul citat, sunt operatiuni scutite de taxa.
Veti putea factura in regim de scutire, insa va trebui sa verificati daca la achizitie ati dedus taxa si daca va aflati in perioada de ajustare prevazuta la art.149 din CF.

Pentru celelalte operatinu taxabile, aveti obligatia colectari taxei in conditiile art.11 , alineatele 1^3 si 1^4 din CF.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare spatiu comercial theya_05 theya_05 daca o societate vrea sa vanda un spatiu comercial din proprietatea sa,spatiu achizitionat in 2007 de la alta societate,in baza unei facturi cu tva,va factura ... (vezi toată discuția)
Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)