avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire de catre recuperator in timp ce am poprire pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire de catre recuperator in timp ce am poprire pe salariu pentru aceeasi datorie

In ultimii 3 ani angajatorul a doat curs unei Solicitari de executare a popririi asupra veniturilor mele de natura salariala, 33%. Din Iunie 2013 recuperatorii de la firma K me hartuiesc si ma amenita, sustinand ca eu am un conract cu ei, deoarce banca a vandut creditul meu restant. Banca NU a trimis nici o noua notificare la angajator priving stoparea popririii din iunie si pana in prezent. Mentionez ca am solicitat bancii sa imi trinmita situatia datoriei la zi. Nu am primit nici un raspuns la emailul meu. angajatorul continua sa trimita in fiecare luna banii in acel cont al bancii unde trimite de 3 ani deoarece nu are nici o instiintare de la banca. Nu stiu la acest moment unde se duce 33% din salariul meu. mentionez ca am aflat intamplator din confirmarea primirii emailului trimis de mine catre banca, ca divizia persoane fizice a fost preluata sau vanduta catre R bank. Menzionez deasemenea ca in contractul pentru acest credit nu am semnat si nu era acceptul meu pentru vanzarea creditului/cesionare lui care alte firme asa cum sustine recuperatoprul K. Singura acceptare a fost de cesionare a creditului incheiat cu CFinancial catre Cbank.
la momentul actual sunt hartuita de recuperator care sustine ca am un contract cu firma lor si ca daca nu colaborez ajung in instanta si in acelasi timp vad ca imi trimit situatii de plati exorbitante care nu corespund cu plata la zi a creditului, efectualt prin poprire pe salariu si virament catre banca.
Mentionez ca acum 3 ani Banca a trimis la angajator un somatie de executare semnata de executorul bancar, dar NU exista titlu executoriu stabilit legal.
La telefoanele zilnice de hartuire primite din partea firmei de recuperare K, eu sustin acelasi lucru, ca trebuie sa isi clarifice situatia cu banca inainte de a ma pune pe mine sa fac intelegeri cu ei si sa platesc dublu. se pare ca nimanui nu ii pasa de nimic. Angajatorul meu este intitutie bugetara. Ce pot sa fac in aceasta situatie cand nu stiu incotro sa cer ajutor? Unde se duc banii mei in fiecare luna?
Angajatorul a fost prea speriat de hartia primita acum 3 ani si cu un jurist calificat la cucuieti, nu am putut sa obtin suspendarea popririi la angajator.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:39, 28 Octombrie 2013
Aveti deschisa calea unei contestatii la executare. Contestati titlul executoriu, in ceea ce priveste catimea creantei, cereti lamurirea ( lichidarea ) creantei. Nu trebuie sa vi se ceara acordul pentru ca sa cesioneze un drept al lor, dar ar trebui sa fiti informata si inteleg ca ati fost deja, de catre cesionar. Hartuirea e tehinica de lupta a firmelor de recuperare. Au angajati care doar atat stiu sa faca, sunt special antrenati pentru asta. Mint, ameninta... e tot ce stiu.
Angajatorul era obligat sa infiinteze poprire , altfel ar fi platit ei in locul dumneavoastra.
Angajatorul nu avaea titlu executoriu. Nu exista titlu executoriu pe acesta creanta. Mi s-a cerut sa pun toti banii jos, intreg creditul. Normal ca nu am avut cum. banca a trimis a notificare de cesiune a creantei cu stamplia si semnatura executorului bancar, chair daca eu nu eram in evidenta executorului bancar. Chiar executorul bancar mi-a spus la telefon ca angajatorul nu este obligat sa imi faca poprirea. doar ca un jurist prost si un director slab au respins solicitarea mea documentata si asa mi-au facut poprirea de 3 ani incoace. Eu stiu de vanzarea creditului de la firma de recuperare. Dar primul lucru pe care banca trebuia sa il faca ar fo fost normal sa trimita angajatorului o alta instiinare. Nu stiu unde se duc banii mei daca acel cont al bancii pentru persone fizice nu mai exista. Divizia pers fizice nu mai exista la Cbank. Nu ma sperie recuperatorii doar ma enerveaza nesimtirea lor de marlani fara minte si fara scrupule. Ma lupt cu aceasta banca din 2009. Ma tot intreb ce cai de aparare, cai de atac si de rezolvare am la acest moment.
Doamna, cred ca nu stapaniti bine anumite notiuni. Titlul executriu este contractul de credit. indiferent daca a fost cesionat sau nu, acesta ramane titlul executoriu. Evident ca aveau titlu .
Nu inteleg cum vreti sa va aparati si de ce. Dvs nu v-ati platit creditul, el se recupereaza prin executare silita. Nu stiu de ce este prost juristul, dar nu cred ca e cazul sa faceti astfel de aprecieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Rog frumos ajutor - nu ma descurc Buna ziua va rog pe voi, cei cu pregatire juridica sa ma ajutati. Eu am incercat sa ma uit in actele normative dar nu ma descurc pana la capat. Am primit de ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)