va zic si eu ce a patit prietena mea.
au prins-o cu 72 km/in localitate.radarul era la intrare in localitate, au oprit-o la iesire si i-au comunicat viteza prin statie.Deci agentul constatator nu este cel care a intocmit proc. verbal?se poate face contestatie pe chestia asta (are sanse de castig)?
A doua chestie, i-au dat 6 puncte si amenda 360 lei.Parca punctul era 54 lei, adica 54x6=324 lei.Oricum si daca sa zicem punctul de amenda e 60 lei (caz in care e corect 360 amenda), au trecut pe pv ca se poate achita jumatate din amenda in 48 de ore, suma de 120 lei .Dupa matematica mea 120 nu e 1/2 din 360. Ce ziceti pe motivele astea are sanse sa se anuleze proc verbal?
K, motivele pe care le-ati expus ne intareste convingerea ca unii stie sa scrie si altii stie sa citeasca,.. la d-nii politisti.
Faptul ca contraventia a fost constatata de un agent si aplicata de catre un altul este un motiv de nulitate relativa. Poate fi admisa insa de la caza la caz si de la o instanta la alta.
Oricum nu mi-as face mari sperante.
Buna seara.Motivele aratate de dvs se pot folosi la formularea plangerii contraventionale, dar sfatul meu este pentru a avea mai multe sanse de admitere a acesteia si anulare a procesului verbal sa va angajati un avocat.
Punctul de amenda este de 10% din salariul minim pe economie. Incepand cu 01.01.2009 salariul minim pe economie este de 600 lei, in consecinta punctul amenda este de 60 lei.
Doar dumneavoastra stiti daca se merita sau nu sa faceti plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei. Dar aveti grija ca pentru plata minimului stabilit aveti la dispozitie doar 48 de ore.
da stiu, am platit deja amenda.am aflat insa ca 120 lei ar putea fi corect pt ca reprezinta jumatate din minimul amenzii pe care il putea primi prietena mea adica 240 lei, chiar daca a primit 360.O alta chestie articolul la care a fost incadrata e corect , dar sanctiunea primita e la alta clasa