avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de vedere in NCC - acordul vechiului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de vedere in NCC - acordul vechiului proprietar

Buna seara!

Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu acordul verbal al vecinilor care erau, atunci, proprietari (acum aproximativ 40 de ani). Acum 20 de ani, proprietatea vecina a fost vanduta catre altcineva care acum solicita ca eu sa-mi zidesc ferestrele. Avand in vedere ca la momentul cumpararii nu au obiectat, nu se prezuma ca au acceptat situatia? Ma pot obliga acum sa le zidesc?
Mentionez ca terenul catre care au vedere ferestrele este reprezentat de o gradina - teren agricol - casa vecinului aflandu-se la o distanta de 50 de metri de casa mea.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
bgm1, utilizator
Cel mai recent răspuns: bgm1 , utilizator 18:49, 30 Octombrie 2013
Nu imi poate oferi nimeni un raspuns?
Va rog, am nevoie de o parere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii ma obliga sa-mi zidesc geamurile - servitute de vedere? bgm1 bgm1 Buna seara! Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu ... (vezi toată discuția)
Fereastra catre terenul vecinului tankolevente tankolevente Buna ziua,am o intrebare clasica despre fereastra catre terenul vecinului. Doresc sa montez un geam catre terenul vecinului,mentionez ca nu am nicio alta ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)