avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile privind spitalizarea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile privind spitalizarea

La un contract de munca cu 4 ore/zi ,salariu 400 lei/luna, contributie CASS asigurat 5.5% aferent salariului de 400 lei/luna, salariatul se inbolnaveste, se interneaza in spital, face analize, beneficiaza de adeverinta de la unitate? Care ii sint drepturile privind spitalizarea si investigatiile de analize.

Aceeasi intrebare si pentru un contract de munca cu 1ora /zi (20 ore /luna).
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:27, 29 Octombrie 2013
Salriatul angajat in baza unui contract cu timp partial are aceleasi drepturi cu ale unui salariat angajat cu contract cu timp integral (8ore/zi).
Da, ii veti elibera adeverinta de salariat necesara pentru spitalizare si investigatii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat 2 ore sau din mana ionut2001 ionut2001 Salut tuturor, Am nevoie de sfatul dvs. Cum este mai bine, sa fiu angajat pt 2 ore pe suma de 200 ron, dar nu voi incasa nici un ban, banii acestia se vor ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare si contributii datorate ciubotarudan ciubotarudan Pot avea un CIM cu timp partial ( 1ora/luna ) ptr.consultanta , cu 10 roni salariu brut ? Daca se poate, dupa 3 ani ,se considera 3ani stagiu de cotizare si ... (vezi toată discuția)
Cat sunt taxele salariale pentru jumatate de norma dunamis1978 dunamis1978 As dori sa stiu cat sunt taxele salariale, integrale, pentru program de lucru 4 ore pe zi pentru salariul minim pe economie. Mentionez ca am un loc de munca cu ... (vezi toată discuția)