avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFI - farmacist
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFI - farmacist

Buna ziua,
As avea cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri.

Sunt PFI activitati independente profesie libera in sistem real neplatitor de TVA si voiam sa ma lamuriti cu cateva chestiuni:

1.Cand am deschis PFI-ul mi-au zis de la adm financiara ca imi trebuie registru de incasari si plati si registru de inventar, pe care le am, acum de curand am aflat ca ar mai trebui si registru unic de control si nu stiu pe cine sa cred...contabilul zice ca nu este necesar, ca e optional?

2.In registru de incasari si plati eu am completat incasarile si platile cu card (din extrasul de cont) respectiv numerar, acum, eu ar trebui sa am atasata fiecare factura de salariu pe fiecare luna , factura pe care contabilul firmei o face, sau e suficient extrasul de cont.

3.De unde trebuie sa iau acest registru unic de control daca e necesar si cine anume ma poate controla si la ce. Mentionez ca eu am domiciliul fiscal pe adresa farmaciei la care lucrez dar toate contributiile le platesc la adm financiara din raza de domiciliu care este in Giurgiu.

4.As dori sa imi explicati cum se calculeaza in cazul PFI-ului contributiile pentru concediu maternitate si cum pot beneficia de acest lucru?

VA multumesc anticipat si astept nerabdatoare raspuns, in masura in care ma puteti ajuta!
Cel mai recent răspuns: echinococuta , utilizator 12:00, 29 Octombrie 2013
Da, atasati si facturile.
Despre registrul unic de control puteti citi legea 252 din 2003 la adresa [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.

Acum eu nefiind persoana juridica inregistrata la ORC ci doar la Adm financiara, inteleg ca nu am aceasta obligatie ,dar in cazul unui control la ce ma poate verifica si unde se realizeaza acest control, la adresa domiciliului fiscal sau unde si ce se intampla daca nu am acest registru unic de control, el fiind optional in cazul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru plati incasari , registru inventar. Anastasia gar Anastasia gar Registru plati incasari , registru invetar. Buna ziua, pt venituri din profesii liberale ( medic colaborator) trebuie sa cumpar de la Anaf tipizate de registru ... (vezi toată discuția)
Registre si jurnale obligatorii la pfa la norma de venit in 2015 dorincornea dorincornea Exista foarte multe articole mai vechi in legatura cu registrele obligatorii pentru un PFA la norma de venit insa nu este foarte clar cum se modifica ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli utilitati - contract comodat pfa adri_d adri_d Buna ziua. Am doua nelamuriri: 1. Prima legata de inregistrarea utilitatilor pentru un PFA care are incheiat contract de comodat pentru 30% din spatiu. Pana ... (vezi toată discuția)