avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna ziua,

Din 15 ian 2013 pana in 01 apr 2013 am fost in somaj.
Iar din 1 apr 2013 am avut un contract de munca pe perioda determ pana la 31.12.2013. Pe 1 oct 2013 s-a incheiat contractul in urma demisie mele
.
Momentat nu lucrez si sunt insarcinata in sap 24 (DPN 24.02.2104). Am inteles ca nu pot beneficia de concediu de maternitate. Daca imi platesc contributiile pot beneficia de conc de maternitate? Si daca se poate, care dintre ele trebuiesc platite ?

Si as vrea sa stiu de care indemnizatie (maternitate sau crestere copil) pot eu beneficia de la locul de munca a sotului( cadru militar angajat din 2005).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 29 Octombrie 2013
1. Daca nu mai sunteti salariata nu mai puteti beneficia de conecdiu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Sotul dvs. nu poate beneficia de concediu de maternitate deoarece el nu naste.

3. Tatal copilului poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

4. Dar pentru ca dvs. puteti sta acasa cu copilul tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu (solda) pentru munca depusa si statul ii mai da in 500 lei in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani. Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ericutu ericutu Buna ziua. Am nascut pe data de 16.07.13, am optat pentru conc de maternitate de 1 an si as dori sa stiu care este data la care ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)