avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... D390 vies depusa la ghiseu...dar care nu apare depusa ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

D390 vies depusa la ghiseu...dar care nu apare depusa pe site-ul anaf

in urma unul control fiscal s-a constatat ca d390 vies din luna mai 2012 nu apare depusa, desi aceasta a fost inregistarta la ghiseu si binenteels avand nr de inregistrare.nu am primit nicio notificare din partea anaf cum ca aceasta declaratie nu a fost depusa deloc sau ca ar fi fost depusa cu erori.
art 83( norme metodologice) din codul de procedura fiscala face referire la obligatia de a verifica validitatea declaratiilor depuse electronic sau la ghiseu in ceea ce priveste declaratia privind obligatia de plata a contributiilor sociale,a impoz pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate...nu spune ca si D390 Vies trebuia verificata daca acaesta a fost sau nu validata dupa inregistrarea ei la ghiseul anaf.am cerut lamuriri de la anaf si mi-au spus verbal ca asa trebuia sa fac,iar in mom in care am cerut baza legala au spus ca mai exsita un ordin...pe care insa nu l-au gasit, motiv ptr care am solicitat in scris baza legala ptr acest lucru.eu nu pot depune acum d390 decat cu amenda...asa mi s-a spus.are cineva idee despre ce ordin poate fi vb?ca eu nu l-am gasit.
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 15:08, 21 Noiembrie 2013
Urmare adesei dumneavoastră din data de 29.10.2013 primită şi înregistrată la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa sub nr. 17.255(15.843)/29.10.2013 precum şi e-mailului transmis în data de 31.10.2013 şi înregistrat la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa sub nr. 18.408(16.021)/31.10.2013 şi în conformitate cu Instrucţiunile cuprinzând procedura de asistare a contribuabililor în domeniul fiscal prevăzute în Ordinul nr. 1338/2008, vă comunicăm următoarele:

Potrivit pct. 2.1. şi 2.2. din Instrucţiunile pentru completarea formularului (390 VIES) "Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare" declarația recapitulativă se depune, în format electronic, prin una dintre următoarele metode:
- la registratura organului fiscal competent;
- la poştă, prin scrisoare recomandată;
- prin SEN;
- prin completare, pe pagina de web a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Formatul electronic, depus pe suport electronic, va fi însoțit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistență, semnat şi ştampilat, conform legii.
Formularul se editează în două exemplare:
- un exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportul electronic;
- un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă.

Având în vedere cadrul legal sus prezentat precum şi cele relatate de dumneavoastră prin intermediul adreselor transmise în sensul că, în urma unui control fiscal s-a constatat că D390(VIES) nu apare ca fiind înregistrată în condiţiile în care aveţi un număr de înregistrare pe respectiva declaraţie, vă comunicăm să vă prezentaţi la organul fiscal competent în vederea remedierii respectivei situaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl.390 alinadrg81 alinadrg81 Buna ziua, am urmatoarea situatie: factura intracomunitara in 31.10 de bunuri, perioada fiscala la TVA este trimestriala...constat ca factura este eronata (nu ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala tva pentru nerezidenti Patricika Patricika Ce tip de declaratii fiscale sunt obligatorii pentru platitorii de TVA ,acestea fiind persoane fizice/juridice nerezidente . Si daca acestea pot fi depuse ... (vezi toată discuția)
Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)