buna ziua specialistilor,
am rugamintea sa ma luminati in urmatoarea situatie pe care mi-a expus-o un prieten si nu am stiut ce sa ii spun ca este mai bine sa faca, deci:
- a fost dat afara disciplinar, nu era din cauza lui , a cazut la mijloc, lucru pe care incearca sa il demonstreze in instanta , si are reusite mar
- in acelasi timp angajatorul a facut o expertiza si fin conta in car ela inclus si pe el , impreuna cu seful lui, adica sa continue razbunarea.....
in timpul procesului avocatul societatii a propus sa se faca o intelegere prin care prietenul meu sa renunte la proces iar societatea nu va actiona in nici un fel impotriva lui , adica nu va aparea in expertiza fin conta..... este valabila o astfel de intelegere/ asta in ideea ca societatea nu se tine de cuvint?...
Potrivit Codului Civil , contractul valabil încheiat “are putere de lege între părţile contractante”, el putându-se modifica “numai prin acordul părţilor ori din cauze autorizate de lege.
Principiul forţei obligatorii este regula de drept conform căreia actul juridic civil încheiat cu respectarea dispoziţiilor legale se impune autorului sau auto¬rilor săi cu aceeaşi putere ca şi legea.
Forţa obligatorie a actului juridic civil depăşeşte însă cadrul strict al raporturilor dintre părţi şi se impune atât legiuitorului, căruia nu-i este permis decât în cazuri excepţionale să intervină asupra conţinutului acestuia, cât şi judecătorului care, chemat fiind să soluţioneze un litigiu între părţi, este obligat să-i respecte clauzele şi să impună respectarea lor prin hotărârea pe care o va da.
Adevarat, numai ca in litigiile de munca si nu numai, pot fi desfiintate aceste tranzactii intre parti. Oricat de putere de lege intre semnatari are contractul, exista cauze de nulitate/ anulare.
Delapidare
divertis7
persoanele juridice pot fi acuzate de delapidare ? cum se poate proba ? ce efecte au aceste acuze asupra administratorului ? se poate sari procedura peste ... (vezi toată discuția)