avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire concediu crestere copil

Buna ziua,
Pe 30 martie 2013, am ascut o fetita, prematur,cu malformatie anala. La trei zile a suferit o interventie chirurgicala, dupa externare, acasa, am realizat proceduri de recuperare. La doua luni si la patru luni a fost internata pentru investigatii si proceduri de recuperare. Lunar o ducem la spital (la Budimex,unde s-a realizat interventia chirurgicala) pentru control. Urmeaza sa mai faca inca o operatie, care dupa cum spun medicii, se va realiza dupa varsta de un an, intre un an si un an si sase luni. Aceata interventie implica, de asemenea, investicatii, recuperarii..... de stat o perioada in spital, vizite pentru control...
Eu sunt in concediu crestere copil pentru un an de zile cu o indemnizatie de 2600 ron.
Intrebarea este urmatoarea:
Daca pot prelungii concediul de cretere copil si cu ce valoare a indemnizatie?
Mentionez ca nu vreau pana la 2 ani sau 3 ani, doar cu 6 luni pentru a putea sta cu ea in spital si pana se reface.
Daca ma duc la servici conform situatiei actuale, CCC pana la un an, inseamna ca este posibil sa stau in concedii medicale, pentru a putea ingrijii de fetita.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:03, 29 Octombrie 2013
puteti sta pana la 2 ani, in al doiea an fara indemnizatie.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an nu mai puteti sa modificati aceasta optiune decat daca copilul are certificat de handicap si atunci se poate prelungi CCC pana la varsta de 3 ani si veti primi aceeasi indemnizatie.

2. - Mai aveti si posibilitatea sa intrati in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana al 2 ani.
- Acest concediu este stagiu de cotizare la sanatate, plata contributiei fiind facuta de la buget.
- Pentru aceasta trebuie sa anuntati Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) care va plati contributia la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil marii_loon marii_loon Buna ziua, Sunt mamica unui baietel in varsta de 7 luni care s-a nascut cu o malformatie genitala numita hipospadias gradul 3 si as vrea sa aflu daca pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu creștere copil de la 2 la 3 ani aș avea ... AlexandraMi AlexandraMi Prelungire concediu creștere copil de la 2 la 3 ani Aș avea nevoie de puțin ajutor, am citit mai multe postări pe subiect dar nu îmi este ... (vezi toată discuția)