avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... e normal sa nu primesc si eu o copie dupa procesul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

e normal sa nu primesc si eu o copie dupa procesul verbal?

Va salut! 25.03.09 - Bucuresti: in jurul orei 03:00 dupa cateva beri la o onomastica incercam sa ajung acasa la volanul masinii mele. Sa scurtez drumul am mers cca 15m pe interzis unde m-au vazut niste politai de la ordine publica, care intradevar mi-au si facut semn sa opresc dar eu le-am facut acelasi semn cu mana si mi-am continuat drumul linitit. Bineanteles ca la maxim un km am fost fost tras pe dreapta de un alt echipaj care mi-au luat si alcoolemia .. care mi-a iesit de 0,7 . Am cerut sa merg la sange, am cooperat f bine, apoi am fost la sectie pentru o declaratie; acolo ce sa vedeti.. am observat ca eu eram cel mai treaz:)) Era ziua politiei si la ora 6 toata lumea era fericita. am scris declaratiile (eu si prietena mea) apoi am mai asteptat un timp afara, apoi le-am semnat am dat mana si am plecat fara sa primesc nimik la mana. Mi s-a mai spus doar ca am sa fiu sunat cand ies probele pentru o a doua declaratie.
Fiind prima data cand mi se intampla asa ceva nu am stiut sa cer, am aflat abia cand m-am dus sa predau permisul. Trebuie sa mentionez ca cel care ne-a asistat toata noaptea au fost aceiasi domni politai care ne-au surprins prima data (ordinea publica) dar asta nu-i scuza cu nimik; macar sa stiu si eu de ce sunt acuzat.
Dupa cum vedeti cred ca sunt sinurul de pe acest forum care nu incep prin a ma justifica dar numai eu stiu ce e in sufletul meu. Poate ma ajutati si in aceasta privinta; aveti idee ce ma asteapta sau care ar trebui sa fie urmatorul pas? As putea oare sa scap fara permis anulat? Imi poate explica si mie cineva ce este aceea o amenda administrativa? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:37, 30 Martie 2009
Nu puteti scapa de anularea permisului decit daca fapta este calificata drept contraventie. Daca este socotita infractiune se va lua si masura anularii si numai in caz de NUP il puteti recupera. Amenda dministrativa insemna ca dat fiind pericolul social redus al faptei dv. vi se va inlocui raspunderea penala cu o amenda administrativa
Daca alcoolemia luata la fata locului a fost de 0,7 la mie....atunci este posibil ca in sange sa va iasa 1,40-1,50 la mie , ceea ce inseamna infractiune, iar dumneavoastra veti fi acuzat de savarsirea infractiunbiii de conducere a unui autovehicol sub influenta bauturilor alcoolice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan adimihai adimihai buna ziua.as vrea sa cer si eu niste lamuriri va rog. in data de 23.12.2012 am consumat o cantitate de alcool (4 beri si ceva) in decurs de 5 ore.adica de la ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, redobandire permis ovidiupopescu ovidiupopescu am fost depistat in trafic,adica oprit la un control de rutina cu o alcoolemie de0,69 in aer si 1,50 respectiv 1,40 in sange.sa judecat procesul in mai anul ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)