avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

Buna seara

Sunt profesor. Doresc sa-mi depun dosarul pentru concursul de selectie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional conform Metodologiei - anexa _OMECTS_5549_6_10_2011 si OM 4838/27.07.2013 privind modificarea și completarea OMECTS 5549/06.10.2011.

Situatia mea este urmatoarea: sunt cercetata disciplinar incepand cu data de 1 octombrie 2013, dar nu am primit inca decizia referitoare la sanctionarea/nesanctionarea mea. Maine se intruneste Consiliul de Administratie la ora 12,30 si unul din punctele de pe ordinea de zi este Raportul comisiei de cercetare disciplinara. Deci raspunsul nu-l pot primi mai devreme de ora 14,00.
Tot maine, ora 14, este termenul limita de predare a dosarului pentru concurs.

Exista un articol in metodologie care prevede:

ART. 21
(1) În situaţia în care se constată existenţa unei situaţii de incompatibilitate prevăzute la art. 2 şi nedeclarate cu ocazia depunerii dosarului de înscriere la concurs, persoana respectivă va fi exclusă din Registrul naţional al experţilor în management educaţional, fără drept de reînscriere.

ART. 2
La concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
c) a obţinut calificativul "foarte bine" în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent;

Mentionez ca eu am o adeverinta eliberata de scoala saptamana trecuta in care se precizeaza ca pana la data respectiva nu sunt sanctionata disciplinar.
Cum pot sa procedez in aceasta situatie?
Daca astept decizia CA nu mai pot sa-mi depun dosarul.
Daca depun dosarul si ulterior voi primi o sanctiune disciplinara (pe care intentionez sa o contest) ce consecinte va avea asupra candidaturii mele si cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaela_h , utilizator 14:47, 31 Octombrie 2013
Depuneti linistita dosarul , daca veti fi sanctionata veti contesta in contencios.
Lit.c este incidenta numai pana la data depunerii dosarului . Pentru situatiile ulterioare depunerii dosarului ar trebui ca metodologia sa prevada ce se intampla in astfel de cazuri.
Buna ziua

Multumesc pentru raspunsuri.
Mi-am depus dosarul pentru concurs, dar am alte nelamuriri.
Nu am primit nici un raspuns referitor la concluziile comisiei de disciplina.

1. Care este termenul in care trebuie sa primesc decizia de sanctionare?

Decizia de constituire a comisiei de disciplina a fost emisa in data de 1 octombrie 2010, in conformitate cu hotararea CA din data de 27 septembrie 2013.
In data de 30 octombrie 2013 a fost o sedinta CA si pe ordinea de zi era trecut si analiza raportului de cercetare disciplinara, dar nu stiu ce hotarare s-a luat.
Se aplica Legea Educatiei 1/2011 –

art. 280 (7) Cercetarea faptei și comunicarea deciziei se fac în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării acesteia, consemnată în condica de inspecții sau la registratura generală a unității de învățământ preuniversitar/instituției. Persoanei nevinovate i se comunică în scris inexistența faptelor pentru care a fost cercetată.

sau este alta prevedere in codul muncii?

2. In data de 30 octombrie 2013 am solicitat in scris copie dupa documentele din dosarul comisiei de sanctionare. Am fost refuzata pe motiv ca aceste documente pe baza carora s-a desfasurat ancheta, inclusiv raportul incheiat cu aceasta ocazie, sunt confidentiale. Legea educatiei precizeaza: Cadrul didactic cercetat are dreptul sa cunoasca toate actele cercetarii si sa isi produca probe in aparare. Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara, procedura silvia99 silvia99 care sunt pasii de urmat de angajator in urmatoarea situatie: un angajat cu cim determinat pana in 20.04 a fost anuntat in 15.04 ca nu i se va mai prelungi ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...in cazul unei salariate angajate din data de 27.06.2015 care incepand cu 04.08.2015 nu s-a mai prezentat la servici iar in momentul cand a fost ... (vezi toată discuția)
Concedierea anagajatului neproductiv tastadaf tastadaf Buna ziua ! Am angajat in oct . 2011 o doamna la firma mea de transport marfa . In 01.02.2012 am angajat inca un om deoarece primul angajat NU este ... (vezi toată discuția)