avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... condamnare Belgia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

condamnare Belgia

In cazul unei condamnari de 4 ani pentru furt in Belgia, mentionez ca probele prezentate de instanta sunt neconcludente cu toate acestea pastreaza starea de arest a inculpatului, care ar putea fi sansele de admitere a unei cereri de casare la Curtea de Casatie din Belgia si termenul pe care il poate primi pentru analizarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 2 Noiembrie 2013
Ar trebui sa cititi codul de procedura penala din Belgia ca sa puteti vedea care sunt caile de atac si care este termenul de atac.
Parca belgienii vorbesc limba franceza,asta inseamna sa cunoasteti si limba franceza.
Sau angajati-va un avocat care sa cunoasca procedurile.
Belgia are ca limbi oficiale franceza, olandeza sau germana, functie de regiune.

De obicei termenul in care poate fi contestat verdictul este inscris pe verdict. La Curtea de Casatie se apeleaza dupa ce cineva a pierdut atat procesul cat si apelul. Sunt casate verdictele care violeaza legea sau incalca o regula juridica, in caz ca sunt casate ele fiind trimise spre rejudecare. Practic, la cat dureaza procesele respective, are sanse sa-si ispaseasca pedeapsa inainte de a se fi terminat rejudecarea.

Sa fi fost condamnat atat de tribunalul de prima instanta cat si de curtea de apel in baza unor dovezi neconcludente mi se pare improbabil, asa ca nu cred ca are mari sanse in casatie.

Daca vreti sa incepeti o procedura in casatie va trebuie un avocat belgian, nu va puteti descurca fara un avocat care cunoaste bine dreptul belgian.

In general termenul de cerut casatie este de 15 zile de la pronuntare, cu exceptia retinerii temporare, in care termenul e de 24 de ore de la pronuntare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Curtea de Casaţie garantează respectarea legii de către instanțele judecătorești. Curtea de Casaţie nu analizează faptele, ci numai problemele de drept. Curtea de Casaţie poate fi sesizată numai pe motive juridice, mai precis în cazul încălcării legii sau a unui principiu general de drept. Poate fi atacată la Curtea de Casaţie numai o hotărâre definitivă pronunţată în ultima instanţă, adică o hotărâre împotriva căreia nu se mai poate introduce o cale de atac ordinară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia româna cu privire la regimul matrimonial - versiune in lb. franceza? kkornelia kkornelia Buna ziua, Aveti cumva cunostinta despre cum as putea obtine (sau poate mai intii daca exista) o traducere in franceza a prevederilor legale române cu ... (vezi toată discuția)
Recurs la recurs elenamuscalu elenamuscalu se poate face recurs la hotararea facuta de curtea de apel?recurs la recurs?de cate ori? (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta mototo mototo Va supun atentiei urmatoarea situatie : - tribunalul pronunta o sentinta pe contencios administrativ - comunicare informatiii de interes ... (vezi toată discuția)