Buna ziua!
Lucrez de mai multi ani la o firma si desfasor activitate de birou. Luna aceasta am fost informata verbal ca va trebui sa am si activitatea in oras, ceea ce presupune conducerea unei masini de firma. Am permis din 2005, dar nu am condus pana acum. As vrea sa stiu daca pot fi obligata sa fac aceste lucru si cum m-as putea opune.
Va multumesc.
E bine sa analizati bine situatia, intrucat este vorba despre jobul dvs. Ar trebui sa va ganditi ce trebuie sa faceti sa fiti mereu in forma, la curent cu tot ce este nou , etc. astfel incat angajatorul sa nu se poata lipsi de dvs.
Daca veti gasi scuze pentru orice sarcina noua si orice modificare a fisei postului detinut, veti sfarsi prin a ramine fara loc de munca, angajatorul cautandu-si un alt salariat, care sa corespunda profilului de care are acesta nevoie.
Conform art.40 alin.1 C.mun., angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
...
Stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea contractului individual de munca.
Fisa postului
aidu
Am dat in judecata angajatorul pt drepturi banesti neachitate.
Angajatorul mi-a interzis accesul la mijloacele de munca...
Prin aceasta interdictie nu se pot ... (vezi toată discuția)