avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare firma

Buna ziua, am o nelamurire in legatura cu lichidarea firmei. Daca sunt doi asociati, unul fiind trecut ca administrator, si firma este in lichidare, raspunderea revine administratorului sau ambilor asociati? Stiam ca aceasta raspundere revine administratorului si acum s-a pus poprire si pe conturile asociatului. Este o noua modificare in lege? Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 10:03, 31 Octombrie 2013
Doar administratorului ii poate fi atrasa responsabilitatea civila.
daca doar administratorul firmei raspunde civil, ce anume poate justifica blocarea conturilor bancare personale ale asociatului? Multumesc.
Orice persona vinovata de aparitia starii de insolventa poate fi obligata la acoperirea pasivilul societatii. ( art.138 din Legea 85/2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma ma_ria ma_ria Buna ziua, am o nelamurire in legatura cu lichidarea firmei. Daca sunt doi asociati, unul fiind trecut ca administrator, si firma este in lichidare, ... (vezi toată discuția)
Problemă la insolvență neamtu 2 neamtu 2 Cum scopul Legii 85/2006 proclamat fără echivoc în art. 2, și anume ”acoperirea pasivului debitorului în insolvență ”, în baza prevederilor art. ... (vezi toată discuția)
Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)