avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numirea administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numirea administratorului

Buna ziua. As dori sa aflu raspunsul la cateva intrebari, in calitate de presedinte de bloc. Cine numeste administratorul (adunarea generala sau comitetul executiv) ?
Cine raspunde in fata legii pentru numirea unui administrator fara atestat ? Hotararile dintr-o adunare generala precedenta mai sunt valabile si dupa actuala adunare(ex: scoaterea de la cheltuieli pentru o persoana in cazul presedintelui si a cenzorului) ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:37, 30 Octombrie 2013
Comitetul executiv este cel care se ocupa de angajarea sau demiterea personalului in cadrul asociatiei. Cine raspunde? Angajatorul, adica comitetul executiv reprezentat prin presedinte.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
ValGabriel, utilizator
@cmadrian1

Puteti sa detaliati problema sa vedem si noi, inainte de a va da un raspuns, de ce trebuie sa raspunda presedintele "in fata legii" pentru angajarea administratorului fara atestat? Nu stie meserie? Greseste listele, nu tine contabilitatea in conditii bune? Raspunde obraznic proprietarilor? Lipseste de la slujba?

Dar cine raspunde pentru un administrator cu atestat care fura banii locatarilor si dispare ca magaru'n ceata?

Daca o hotarare luata intr-o AG nu este revocata in alta, atunci acea hotarare se mentine si peste 100 de AG.
cmadrian1 a scris:
Cine numeste administratorul (adunarea generala sau comitetul executiv) ?

Nimeni nu numeste administratorul. Administratorul nu se numeste. Administratorul se angajeaza prin CIM de catre presedintele asociatiei. Aceste prevederi se gasesc in art. 31 din Legea 230/2007 si art.18 din HG 1588/2007
Cine raspunde in fata legii pentru numirea unui administrator fara atestat ?

Pentru angajarea unui salariat raspunde presedintele care a facut angajarea si angajatul daca a incalcat legea, a prezentat documente false s.a.m.d.
Hotararile dintr-o adunare generala precedenta mai sunt valabile si dupa actuala adunare(ex: scoaterea de la cheltuieli pentru o persoana in cazul presedintelui si a cenzorului) ?

Hotararile luate de o adunare generala pot avea un caracter permanent sau temporar, pana la rezolvarea problemei... Dar hotararea data drept exemplu de dumneavoastra nu a fost niciodata legala si nu este legala. Scoaterea de la cheltuielile de intretinere a persoanelor se face atunci cand persoanele pleaca, nu mai locuiesc in apartament o perioada de minim 15 zile intr-o luna indiferent ca persoana este cenzor, administrator, presedinte, profesor sau tractorist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie fara cenzor marlenus71 marlenus71 De un an cenzorul nu a mai verificat actele asociatiei. La solicitarea verbala a administratorului, cenzorul solicita mai multi bani pt. efectuarea ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie de proprietari 22alex 22alex In cazul unor alegeri pt schimbarea administratorului unei asociatii de proprietari, cei care vor sa candideze au obligatia sa isi depuna candidatura la ... (vezi toată discuția)
Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)