avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Munca in strainatate la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Munca in strainatate la pensionare

Buna ziua,
Am lucrat in strainatate si as dorii sa stiu daca lunile cand am lucrat cu contract se adauga la vechime, pensie???
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:48, 30 Octombrie 2013
Perioada lucrata in strainatate, legal, in baza unui CIM incheiat cu angajatorul strain, constituie stagiu de cotizare si se va lua in calcul la stabilirea dreptului la pensie. Va trebui sa detineti un document eliberat de angajatorul strain sau de o institutie din statul respectiv, care sa ateste perioada lucrata.
Salariul de care ati beneficiat in strainatate nu se va lua in calcul la stabilirea cuantumului pensiei in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. vechimea in munca din strainatate se poate transfera ... Tods09 Tods09 Buna seara. Vechimea in munca din strainatate se poate transfera ca si vechime in Romania ? Daca da, care este institutia din Romania careia trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Anii lucrați în ue pot fi recunoscuți și luați în considerare ca spor de vechime la o firmă din românia? Just-drept Just-drept Un roman daca a lucrat in afara, in zona U.E. timp de 6 ani, apoi s-a intors in Romania si si-a gasit un job la o firma, cum poate sa faca in asa fel ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! sunt angajată într-un spital din septembrie 1986 ... tomela tomela Bună seara ! Sunt angajată într-un spital din septembrie 1986 . În perioada mai 2016 - septembrie 2017 am lucrat legal în Marea Britanie . Am crezut că ... (vezi toată discuția)