Buna ziua, am urmatoarea intrebare: divortata in 2010 (cerere depusa din 2008), 2 copii. Primesc pensie alimentara 500 lei. Fostul sot este politist si are venitul 2000 lei, din care 700 lei norma hrana + sporuri de noapte (nu stiu cuantumul). Cat% din venitul lui ar trebui sa primesc pentru cei doi copii? Se ia in calcul si norma de hrana, sau doar cei 1300 de lei? Se iau in calcul si sporurile? Are rost sa platesc un avocat ca sa il dau in judecata? Mentionez ca as face-o doar daca as sti sigura ca am sanse reale de castig, deoarece efortul financiar de a plati un avocat ar fi foarte mare.
Dv stiti mai bine daca norma de harana este luata in calcul la stabilirea pensiei alimentare, doar aveti deja o hotarare de stabilire a pensiei si motivarea instantei cu privire la aceasta norma.
Cel mai bine ar fi sa depuneti cerere prin care sa solicitati modificarea pensiei din suma fixa in procent.
Sporurile nu ati obtine sa fie incluse, iar norma de hrana e cu risc destul de mare sa nu fie nici ea inclusa, practica nu e unitara. Diferenta ar fi cred, prea mica chiar daca ati obtine ceva bani in plus, insa puteti incerca si o puteti face fara avocat si intr-adevar, poate ar fi bine sa cereti plata in procent, poate ii mai mareste salariul si asa veti primi mai mult.
Doamna, depuneti cerere de chemare in judecata si solicitati modificarea pensiei de intretinere din suma fixa in procent de 33 % din venitul lunar net. Astfel nu veti mai fi nevoita sa introduceti actiuni de majorare de fiecare data cand banuiti ca s-a marit salariul sau a mai primit niste sporuri. Solicitati, de asemenea, ca instanta sa mentioneze expres daca procentul se va aplica si asupra normei de harana.