Buna ziua,
Astazi s-a prezentat doamna de la personal cu o comunicare prin care ma instiinteaza ca datorita problemelor financiare ale firmei postul meu va fi desfiintat. Nu am semnat de primirea acesteia si am cerut sa-mi fie comunicata prin posta.
Din cate am retinut pe adresa era un preaviz incepand din 1.11 si pana in 2.12.
Eu doresc sa contest aceasta concediere datorita faptului ca in contractul colectiv de munca la nivel de ramura (nu si in cel la nivel de unitate) este prevazut faptul ca la disponibilizarea angajatilor se va tine cont de cateva criterii minimale si anume masura sa afecteze b) mai intai persoanele care nu au copii minori in intretinere si c) masura sa afecteze numai in ultimul rand femeile care au in ingrijire copii. vezi aici:
[ link extern ]
Mi s-a spus ca decizia de concediere va veni in data de 2.12.
Intrebarea mea este ce si cand contest? Comunicarea sau decizia? Decizia va veni dupa 30 de zile de la comunicarea preavizului. Voi fi in termen? E normal ca decizia sa vina abia atunci?
O alta intrebare e legata de faptul ca pe perioada preavizului scrie ca am dreptul la program de 4 ore. Daca eu voi veni la lucru doar 4 ore pe zi, mai am dreptul sa contest decizia de concediere?
Din momentul in care primesc decizia de concediere, trece deja perioada de preaviz. eu mai vin la lucru sau nu pana la solutionarea litigiului?
Am uitat sa mentionez ca firma este in insolventa, dar de cand a intrat in insolventa si pana acum s-au facut atat concedieri cat si angajari.
Multumesc