Antreprenorul „X” încredințează, pe cale contractuală, unui alt antreprenor Y responsabilitatea exploatării unui serviciu destinat salariaților, și anume gestiunea celor 4 cantine pe care le deținea și care fusese anterior administrat direct.
Y și-a asumat obligația de a prelua personalul angajat cu durată nedeterminată de X. De asemenea, în sarcina societății Y s-au stabilit și următoarele obligații: planificarea meniurilor, aprovizionarea, transportul, ansamblul sarcinilor adminitrative, recrutarea și formarea personalului. „X”, în schimb, s-a angajat să plătească lui Y o sumă lunară fixă acoperind cheltuielile legate de gestiunea curentă (echipamente, remunerații etc.), precum și cheltuieli ce priveau costuri aferente anumitor produse – produse de curățat, șervețele etc. În plus, „X” punea la dispoziția Y, cu titlu gratuit, localurile de vânzare și producție, echipamentul necesar gestionării cantinei, electricitate, apă și se obliga să asigure întreținerea generală a localurilor și a echipamentelor.
Ulterior, a fost declanșat un litigiu, datorită deciziei Y de modificare unilaterală a zilei de salariu și a elementelor componente ale salariilor angajaților ce fuseseră preluați de la societatea X.
intră în câmpul de aplicare al Directivei 2001/23/CE?
Directiva este aplicabila oricarui transfer de intreprindere, de unitate sau parte de intreprindere sau unitati catre un angajator, transfer ce rezulta dintr-o cesiune conventionala sau fuziune.
Transferul intreprinderii este transferul unei entitati economice care isi mentine identitatea, inteleasa ca un ansamblu organizat de mijloace, in vederea continuarii unei activitati economice esentiale sau accesorie.
Din ce sputeti dvs, se pare ca ar fi vorba despre un transfer in sensul acestei Directive - Y și-a asumat obligația de a prelua personalul angajat cu durată nedeterminată de X -
In ce modalitate s-a produs acest transfer sau se va produce?