avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare - plata audit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare - plata audit

Proprietari blocului au votat in sedinta un control contabil(audit). Se pot folosi banii din fondurile speciale,penalitati pentru plata auditului?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:03, 31 Octombrie 2013
Fondul realizat din cotele de penalitati pot fi utilizate pentru lucrari de reparati la parti comune din imobil
Adunarea generala,comitetul executiv pot dispune plata expertiza finanaciar contabila din fonduri speciale,sau pot impune in listele lunare de intretinere realizarea fondului din care sa se achite c/v expertiza
anetaaneta a scris:
Se pot folosi banii din fondurile speciale,penalitati pentru plata auditului?

Da, se pot folosi. Doar de aceea ati constituit fonduri speciale, pentru a rezolva probleme speciale asa cum este acest audit care nu se face decat in cazuri speciale, cand sunt suspiciuni in gestionarea financiara a asociatiei.
Dar ca sa nu va incurcati in termeni, fonduri s.a.m.d., daca ati hotarat sa faceti un asemenea control contabil, achitati-l simplu din banii existenti in casa sau banca. Deci bani din trezoreria asociatiei, de acolo unde sunt toti banii asociatiei, amestecati, la un loc... Doar cand va uitati in sertarul din casierie, in soldul din registrul de casa ori in sodul din extrasul de cont de la banca, acolo banii sunt la gramada si nu sunt impartiti pe fondul X sau fondul Y... Sunt bani ai asociatiei si atat.
Platiti deci din casa ori din banca si-apoi repartizati suma pe listele de plata urmatoare pentru a recupera suma cheltuita cu auditul respectiv.

Cred ca a vrut sa intrebe daca, din evidenta acelor fonduri se pot scadea acesti bani cu auditul, fara ca proprietarii sa mai plateasca pe liste acea cota care revine fiecaruia.

@anetaaneta
Da, puteti sa folositi aceste fonduri de penalizari sau speciale, daca aveti bani suficienti in ele pentru plata acestui audit, pentru a-i scuti pe proprietari de o suma in plus de plata pe liste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri distincte/ conturi distincte! Maria2143 Maria2143 Legea 230/ 2007 lasa la latitudinea Asociatiilor decizia de a avea conturi la o banca sau alta. Corect. O Asociatie poate avea conturi la bancile furnizorilor ... (vezi toată discuția)
Sold casa asociatie de proprietari cata2472 cata2472 Buna seara. Vreau sa verific soldul de casa la o asociatie de proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect. Fd. rulment+Fd reparatii - Depozit ... (vezi toată discuția)
Disputã: președinte vs administrator pe tema administrãrii fondurilor. morgan morgan Bună ziua! Doresc ajutor, dacă se poate, în lămurirea unor probleme găsite într-o asociație de proprietari. Pe scurt, am fost ales ca ... (vezi toată discuția)