avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - schimbarea adresei de expediere de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - schimbarea adresei de expediere de la cabinetul avocatului la adresa mea

Buna ziua.
Dupa finalizarea divortului, deoarece inca nu aveam un domiciliu stabil, am decis ca pensia de intretinere pe care sotul meu a fost obligat sa o plateasca, sa fie depusa la cabinetul avocatului care m-a reprezentat la divort si cu care am decis sa continui colaborarea si pt partaj.Ultimele 2 depuneri ( care de fapt este pensia pt 6 luni, deoarece fostul sot plateste pensia doar la 3 luni, asa doreste el, cate 750 ron/3 luni),deci in total ar 1500 ron, desi am fost de nenumarate ori la avocat, acesta nu mai aminteste nimic de acesti bani, cand a fost depusa prima suma, mi-a zis ca a primit pensia, doar cand am zis eu ca vreu sa-i depun plangere fostului sot pt neplata pensiei.Nu mi-a zis ca doreste sa-i ramana banii drept parte din onorariu si sa-mi taie chitanta, dar nici alta explicatie nu am primit.As dori sa stiu unde si ce demersuri pot sa fac pt al obliga pe fost sot sa-mi trimita pensia la adresa la care locuiesc cu copilul, i-am mai trimis o notificare si pe emaill cu un nr de cont care l-am deschis pe numele copilului anume pt pensie si pt alocatia de stat, dar el nu a depus niciodata pensia in cont. As dori o sa stiu o modalitate de a-l obliga legal, sa trimita pensia la adresa unde locuiesc.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 09:59, 25 Noiembrie 2013
Apelati la un executor pt a-i pune poprire pe salariu.
Astfel, pensia va vine lunar.
Cu avocatul ar trebui sa fiti mai clara. Ati platit onorariu asa cum v-ati inteles? Ati vb cu el inainte si a fost de acord sa va primeasca pensia?
Dvs vreti explicatii fara sa cereti..va e rusine pe dreptul copilului dvs?
Lucrurile se intampla in felul urmator , cand merg la el , vorbim doar pe graba, mergem in sala cand e procesul apoi zice ca are si alte procese, se face ca are treaba si nu mai apuc sa zic nimic. Asupra onorariului...nici nu stiu care este, nu am incheiat un contract clar, iar cand am adus vorba despre asta, mi-a zis ca o sa ne intelegem. Am incercat sa nu ajung la divergente cu el, deoarece si partajul este complicat, sunt multe bunuri, nu vreau nici sa ajung sa schimb la fiecare termen alt avocat, dar nici asa nu mi se pare normal, intrebarea referitoare la cat o sa trebuiasca sa-i platesc in final, drept onorariu, o am in munte mereu, nici nu stiu in functie de ce se calculeaza...in fine asta e alta problema.Ma gandeam daca as putea face o cerere undeva, iar ca urmare acestei cereri fostul sa fie obligat sa nu mai trimita in continuare la ceeasi adresa pensia ci sa o trimita la adresa la care locuiesc.
exact... la executor depuneti acea cerere.
Chiar daca stiti datele angajatorului fostului sot, acesti nu sunt obligati sa dea curs cererii dvs, chiar daca trimiteti si un ex al hotararii.
in legatura cu av., asta cu o sa ne intelegem... o sa coste mai mult decat daca v-ati fi inteles.
Din moment ce tatal plateste,totusi, pensia alimentara, nu mi se pare corect sa mergeti la executorul judecatoresc pentru poprire pentru simplul fapt ca avocatul pe care l-ati imputernicit sa va primeasca banii nu vi-i da. Problema nu-i tatal, ci avocatul.
In momentul in care veti recurge la poprire, executorul ii va pune poprire de la data dispusa in hotarare, va adauga si cheltuili de executare, practic omul va plati de doua ori, plus chelatuileile de executare, va trebui sa faca contestatie la executare si asta pentru ce? Pentru faptul ca dv nu sunteti ferma in relatia cu avocatul? Daca dv v-ati ales acel avocat si doriti sa mergeti in continuare cu el, spuneti-i clar sa va restutuie suma incasata cu titlu de pensie alimentara a minorului, minorul nu are nicio treaba cu onorariul datorat de dv. si sa va spuna clar cat e onorariul pentru partaj.
Nu vi se pare corect sa apeleze la executor, dar vi se pare corect sa plateasca la 3 luni ca asa vrea el.
Puteti sa faceti si altfel doamna, sa ii faceti plangere dupa 2 luni de neplata.
Poate va deveni cooperant in a va trimite pensia la timp, la adresa

Alte discuții în legătură

Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Divort olteanloredana1979 olteanloredana1979 in hotararea civila primita in urma divortului instanta obliga fostul sot la plata onorariului avocat de 400 de lei si pensie de intretinere pentru minora de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)