avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, as vrea sa ma informez cu privire la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, as vrea sa ma informez cu privire la divortul meu cu tatal fetitei....

buna ziua sunt in divort din 05 noiembrie anul trecut tatal fetitei nu vrea sa recunoasca fetita,am avut proces de tagata paternitate,asteptam raspunsul,a cerut ordonanta prejidentiala stabilire legaturi personale,si am aceptat sa vina sa o ia 2 sambete pe luna,acum a facut un capat de cerere cum ca ar vrea ca minora sa poarte numele meu de familie,exercitarea autoritatii parintesti exclusime ale mamei,si sa nu mai plateasca pensie alimentara,acum am vb cu el la telefon si mia spus ca vine sambata dupa fetita si apoi o sa ajung eu la mana lui,deci intr-un cuvant m-a amenintat,intrebarea mea este....DACA I-A FETITA SAMBATA SI NU MI-O MAI ADUCE CE POT FACE IN CAZUL ACESTA ?? programul lui de vizita este de la ora 10 dimineata pana la ora 18,00..va multumesc si as vrea un raspuns..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:30, 4 Noiembrie 2013
Ar fi un caz de nerespectare a hotararilor judecatoresti in sensul in care nu adduce fetita la ora stabilita. Este infractiune si se pedepseste conform legii penale.
va multumesc acum sunt mai linistita,dar as mai avea o intrebare...testul de paternitate va iesi.rezultatul ca este tatal minorei,nu am avut relatii cu alta persoana in timpul casatoriei,fetita are 1 an si 10 luni.dupa ce va veni rezultatul si va constata ca este tatal minorei se poate schimba el referitor la ceea ce a scris in acea cerere?am specificat in mesajul de mai sus ceea ce a cerut tatal minorei...as vrea sa stiu daca am dreptul de a cere daune morale
Buna ziua,
@ Cristina Paisa - nu este un caz de nerespectare a unei hotarari - acea infractiune prevazuta de art. 271 Cod Penal se refera la cu totul altceva.

@maryantonia06
Faptul ca nu aduce copilul inapoi conform programului, nu constituie infractiune( din pacate ). Daca s-ar intampla acest lucru, nimic nu va impiedica insa sa va adresati politiei si sa le cereti ajutorul. Din punct de vedere juridic, o ordonanta presedintiala de reincredintare a copilului, care apoi sa fie pusa in executare silita cu ajutorul unui executor judecatoresc ar fi calea pe care o aveti la indemana.

Daca sotul continua cu astfel de amenintari ar fi bine ca cei aflati in jurul dvs sa auda si ei discutia telefonica si sa faceti plangere pentru santaj/amenintare - pentru ca acest demers ESTE infractiune.

Apoi, tot pe calea ordonantei presedintisale sa solicitati suspendarea dreptului sotului de a avea legaturi personale cu minorul, motivand cu amenintarea ca nu va mai aduce copilul pe care nu-l recunoaste, inapoi.

Costi Boncu
Puteti sa cereti daune morale, insa nu stiu daca le veti si obtine.
Iar el va plati pensie, nu se poate altfel si asta chiar daca veti exercita singura autoritatea parinteasca.
Mi-ar placea sa reveniti pe forum si sa ne impartasiti ce s-a ales de cererea lui.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
o sa va tin la curent cu toate..va multumesc din suflet..sunt speriata ca daca sambata nu imi mai aduce fata am familia martora la discutii si am si cateva inregistrari de cateva luni amenintandu-ma ca imi va lua copilul..si totusi nu pot intelege ce urmareste si de ce ma ameninta daca el reneaga acest copil?ce urmareste...?va multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Incalcare hotarire judecatoreasca prepelita mariana prepelita mariana fostul sot a dus copilul la mama lui la tara cu acordul meu si acum nu mai vrea sa mi-l aduca am hotarire definitiva si irev pt minor ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)