avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Denumire si activitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Denumire si activitate ONG

Buna ziua,

M-ar interesa daca pentru un ONG este necesara o anumita acreditare sau autorizatie pentru includerea in obiectul de activitate a unor activitati culturale, stiintifice si de cercetare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:48, 15 Noiembrie 2013
Putin cam vaga intrebarea. Adica, pornind de la ultima categorie: va propuneti sa va atingeti anumite obiective si deci sa faceti o serie de activitati in domeniul cercetarii? La fel si stiintifice? Poate ca e prea mult totusi pentru un ong.
Orice va propuneti, trebuie mai intai sa va reuniti cu totii, cei care doriti sa infiintati asociatia, si sa vedeti de la ce porniti, adica care sunt problemele celor catre care va adresati si ce resurse umane, materiale, financiare aveti la dispozitie din interior, la membrii, dar si din exterior, in localitate, regiune, etc.
In principiu nu..... Doar daca cercetarile de exemplu se desfasoara intr-un domeniu care prin natura lui sau prin mijloacele utilizate in acea cercetare intra in sfera celor care necesita prealabila autorizatie administrativa... cred ca exista lista pe site-ul Registrului Comertului cu activitati pe care firmele le pot trece in acte respectiv desfarura doar daca obtin autorizatie, inventarul fiind util si la ONG-uri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie pentru copii belacsabacsaba belacsabacsaba Buna ziua Sunt interesat de a infiinta o asociatie pentru copii orfani etnie rom. Cat ma coasta infiintarea si unde sa incep infiintarea. Multumesc (vezi toată discuția)
Descoperire arheologica cu implicatii istorice majore. este aplicabila proprietatea intelectuala ? Trajano Trajano Buna ziua, Fara detalii, din motive usor de inteles...Intrebarea mea este daca o descoperire arheologica, contributie personala, cu viitoare implicatii ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)