avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna....sant casatorita si am un copil cu actualul sot, dar el a mai fost casatorit si din acea casatorie a rezultat un copil.....eu impreuna cu sotul am cumparat o casa care e pe numele lui..as vrea sa stiu daca copilul lui din prima casatorie are drept la o mostenire?...si as vrea sa mai stiu daca pot trece casa pe numele meu si cum trebuie sa procedez?..si daca se poate...fiul lui din prima casatorie mai are drept la o mostenire?...va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:24, 3 Noiembrie 2013
daca esti casatorita nu poti cumpara in nume propriu, deoarece notaru te intreaba "casatorita?" si atunci casa intra ca bun comun. In situatia de fata, drept de mostenire are si copilul. Casa cum e cumparata doar pe numele sotului? Inseamna ca a fost cumparata inainte de casatorie, daca e dupa casatorie atunci casa proprietate comuna, dar totusi in cazul decesului sotului, vine si copilul la mostenire. Daca vrea si sotul, vindeti casa parintilor tai si apoi parintii ti-o doneaza tie si atunci e bun propriu, doar a ta!
casa a fost locuita de serviciu al sotului, si cand sa pus in vanzare si am cumparat-o noi eram casatoriti......va multumesc pentru raspuns..
Exista si bunuri proprii in cazul bunurilor cumparate in timpul unei casatorii cu regim matrimonial al comunitatii legale.
Demersurile recomandate mai sus sunt costisitoare si destul de usor de desfiintat pentru un mostenitor rezervatar.
Daca vreo amanta ii face ochi dulci sotului dv., acesta nu trebuie (asa zice legea) sa uite de copiii sai, fie ca e cel din prima casatorie ori cel pe care il are cu dv.
Daca bunul e cumparat din bani comuni, daca ati contribuit si dv., daca ati imbunatatit imobilul etc., toate aceste elemente de fapt conteaza in alegerea unui act juridic bun care sa limiteze in limitele normelor in vigoare drepturile la mostenire ale unuia dintre copiii sotului.
Si primul copil si copiii ce vor mai veni, toti cei ai lui au drept sa isi mosteneasca tatal in mod egal.
Puteti sa faceti in asa fel incat bunul sa devina propriu al dvs, dar oare sotul e de acord ?
Si daca divortati pana moare, ce face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră de 6 ani! Având in vedere ca relația cu soțul nu este una buna vreau sa ma întorc ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la mostenire? Almitza Almitza Buna ziua!As dori sa stiu cum e mai bine sa procedez in urmatorul caz:peste cateva luni ma voi casatori .Sotul meu are un copil dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)