avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procentul meu din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procentul meu din succesiune

Buna. Revin din nou cu o intrebare. Astazi am dezbatut succesiunea dupa tatal meu. Este vorba de un apartament si suntem 5 frati si mama. Conform certificatului de mostenitor, mama are 5/2 si noi fiecare copil cate3/2. Am inteles ca mama are jumatate din apartament este dreptul ei si cealalta jumatate a tatalui avem parte noi si mai are si ea o parte. Asa este? In felul acesta rezulta acest 5/2?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 19:26, 30 Octombrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, din partea tatalui ( ca partea lui se mosteneste), mamei ii revine1/4, iar 3/4 se imparte intre frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma intereseaza astazi ce prevede legea in urmatoarea speta: Tatal meu este decedat. Mama traieste. Noi suntem 3 frati. Mama si cu tatal nostru au ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Vă salut! atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare ... Pavi_ Pavi_ Vă salut! Atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare din ei aveau câte un copil (din căsătorii diferite). Mai departe, împreună, au mai ... (vezi toată discuția)