avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Probleme mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Probleme mediere

pt dezbatera unei mosteniri din care am si eu parte a trebuit sa ma duc la mediator, am chemat persoana in cauza si nu s-a prezentat, mi s-a intocmit actul de mediator pt neprezentarea persoane chemate si la o saptamana sa primesc cerere pt prezentare la mediator pt persoana care am chemat-o eu din partea ei, nu s-a ajuns atunci la nici un acord si mediatorul a zis sa vb poate ne intelegem si a fixat alt termen, azi il sun pe mediator si il intreb data pe care trebuie sa ma prezint din nou si imi zice ca l-a sunat persoana in cauza ca sa mai amane odata termenul, pretinzand ca sa stanga bani care i-am cerut eu pt renuntarea la partea, se poate face vreun act notarial sau la mediator cum ca acesta se obliga pana pe data de x ca o sa vin sa achite bani si sa pot sa ii pun cateva conditii ca sa nu se mai razgandeasca, astept rsp , va multumesc!
Fiind un act translativ de proprietate in cazul Dvs, acordul de mediere trebuie supus consfintirii de catre instanta. In acordul de mediere puteti pune conditiile pe care le stabiliti si pe care le considerati acoperitoare iar cealalta persoana nu se mai poate razgandi deoarece acordul devine hotarare judecatoreasca. Ar fi trebuit sa va lamureasca mediatorul despre modul in care veti utiliza acordul de mediere ulterior semnarii lui.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Exact. Depinde si de obiectul exact al medierii, dar puteti pune termene, conditii etc.
alex2150 a scris:

se poate face vreun act notarial sau la mediator cum ca acesta se obliga pana pe data de x ca o sa vin sa achite bani si sa pot sa ii pun cateva conditii ca sa nu se mai razgandeasca, astept rsp , va multumesc!


In acordul de mediere pe care sper sa il incheiati veti prevedea, in acord cu cealalta parte, atat suma exacta asupra careia veti conveni, cat si termenul / termenele de plata (daca se va achita in mai multe transe). Cu cat termenii acordului sunt mai clari, cu atat mai simplu este de aplicat.

Apoi, fiind vorba despre un acord de mediere al carui obiect priveste transferul dreptului de proprietate, acesta va fi supus in mod obligatoriu fie incuviintarii instantei de judecata, fie autentificarii notarului public. In oricare dintre cele doua variante, acordul va capata forta executorie, astfel ca nimeni nu se va mai putea "razgandi" si veti putea obtine punerea lui in executare conform termenelor pe care le cuprinde.
in urma mederi am aJuns la o intelegere in urma careia am luat o anumita suma de bani si am reunut la parte , problema a fost cand m-am dus la notar sa fac cererea de renuntare la mostenire i s-a spus celui care mi-a dat bani ca daca eu renunt ca prim mostenitor o sa vin cei de dupa mine si pana la gradu 4 de rudeneni, notarul m-am pus sa fac o cerere dupa cum ca sa imi revendic partea, si dupa intocmirea actelor sa fac renuntarea la succesiune, e vreo problema daca la mediator am zis ca renunt la parte si dupa la notar am facut cererea de intrarea in succesiune si dupa sa renunt la ea, astept rsp , va multumesc!
Inainte de sa merge la mediator, trebuia sa faceti sucesiunea si sa acceptati partea dvs, dupa care aveati dreptul sa instrainati persoanei care a achitat o anumita suma de bani, bunul respectiv. Ca sa instrainati un bun,/o proprietate trebuie ca mai inainte sa fiti detinatorul/proprietarui acesteia si dupa cum reiese din postarea dvs., bunul respectiv se afla in patromoniul lasat de defunct.
Renuntarea la mostenire se face numai in fata notarului, urmand ca ea sa fie inscrisa in registrul special de renuntare la mostenire. Din acest punct de vedere, nu inteleg care sunt inscrisurile care dovedesc ca bunul ce urma a fi instrainat va apartinea, pentru ca mediatorul plecand de la acestea, sa poata redacta acordul privind renuntarea la mostenire.
Probabil ca a fost o scapare faptul ca nu ati pomenit si de ceilalti mostenitori care ar fi beneficiat de partea din mostenire in cazul renuntarii dvs. si astfel, mediatorul doar a luat act de vointa partilor prezente in mediere.
Nu veti avea probleme cu cealalta parte atata timp cat ii transferati bunul pentru care ati primit suma respectiva de bani, chiar daca din necunostinta de cauza, a fost trecut in acord faptul ca dvs. renuntati la mostenire in favoarea celeilate parti.
Dupa ce intrati in posesia partii respective din mostenire, nu mai puteti folosi termenul de renuntare, ci fireste cel de vanzare- cumparare (tot la notar faceti vanzarea bunului)

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Cedare cote mostenite alex5 alex5 buna ziua, s-a incheiat la notar de succesiune in care scrie clar ce fractiune revine fiecarui mostenitor. intrebare : in acest stadiu, cum se poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua jujabila jujabila buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)