pt dezbatera unei mosteniri din care am si eu parte a trebuit sa ma duc la mediator, am chemat persoana in cauza si nu s-a prezentat, mi s-a intocmit actul de mediator pt neprezentarea persoane chemate si la o saptamana sa primesc cerere pt prezentare la mediator pt persoana care am chemat-o eu din partea ei, nu s-a ajuns atunci la nici un acord si mediatorul a zis sa vb poate ne intelegem si a fixat alt termen, azi il sun pe mediator si il intreb data pe care trebuie sa ma prezint din nou si imi zice ca l-a sunat persoana in cauza ca sa mai amane odata termenul, pretinzand ca sa stanga bani care i-am cerut eu pt renuntarea la partea, se poate face vreun act notarial sau la mediator cum ca acesta se obliga pana pe data de x ca o sa vin sa achite bani si sa pot sa ii pun cateva conditii ca sa nu se mai razgandeasca, astept rsp , va multumesc!
cand am fost le mediator persoana care mi-a dat bani a recunoscut in fata mediatorului cum ca am dreptu la mostenire si in schimbul acelei parti mi-a dar suma de bani , mentionez ca mostenirea trebuia facuta acum 20ani, mostenitor direct fiind eu , la notar cand am fost sa dau declaratie ca renunt la parte si dupa el sa faca actele de numele lui ca intreg mi s-a spus ca daca fac asa o sa vin la mostenire rudele de gradul 2, a ramas sa accept eu mostenirea si dupa ce se fac toate actele sa ii renunt la parte in favoare celui care mi-a dat bani
Nu exista nicio renuntare la mostenire, renuntatorul nu primeste bani pentru asta.
Vorbiti cu notarul sa faceti o vanzare. Nu stiu daca sunt si imobile, poate nu trebuie la notar. Nu stiu daca cealalta parte e comostenitor sau nu.
Buna ziua
jujabila
buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)