avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurat, lovit, scuipat si batut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurat, lovit, scuipat si batut

Buna seara!

Iata ca sunt nevoie sa apelez la forumul dvs. in intamplari nefericite.

Acum aproximativ o ora am avut un incident.

Stand la discutii pe afara am avut o gluma cu o persoana mai in varsta decat mine, glume de altfel permise intre noi de ceva vreme. Agresorul s-a suparat si s-a ridicat din masina lovindu-ma cu un obiect din plastic direct in cap si continuand cu injurii serioase. La intrebarea "Ce inseamna asta, ma?" am primit un scuipat direct pe fata replica care a primit acelasi raspuns. Fiind in inferioritate (2 vs 1) am ales fuga ca apoi sa urmeze un schimb de injurii. Am plecat de acolo alaturandu-ma altui grup. Dupa 10 minute agresorul a venit cu ajutorul sau si a inceput sa ma ia la pumni, in timp ce eram tinut de partenerul sau. Am primit pumni in maxilar, cap si-am fost putin tavalit pe jos. Din neputinta de a ma apara sau macar ridica de jos (deoarece eram tinut de "co-atacator" si alte 4 persoane de partea mea care incercau sa-l ia de pe mine), m-am ales cu un tricou rupt si ceva zgarieturi in jurul gatului. Daca nu intervenea grupul in cauza bataia nu se termina acolo si ma tavalea pe niste trepte de bloc.
Nu am suferit rani si umflaturi nu am momentan.
Politia nu am chemat-o pentru ca nu aveam pe cine pune martor si din cauza ca sotia atacatorului se ocupa de firma/contabilitatea unui politist al zonei si la apelul catre 112 era chemat si el. Deci in speta venea degeaba si poate ma alegeam si cu amenda pentru tulburarea linistii publice.
De ingrijiri medicale nu cred ca am nevoie.

Exista vreo solutie? Daca depun plangere la politie ce se intampla? Ii da lui amenda? Nu vreau sa ajung la judecata pentru ca am inteles ca este costisitoare si dureaza mult.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: UNHleaSHD , utilizator 23:54, 1 Noiembrie 2013
Ce puteţi face: dacă ştiţi că cineva este dispus să vă susţină, plângere la poliţie .Chiar dacă nu aveţi leziuni grave, dar totuşi exista urme de violenţă, ar fi bine să obţineţi un certificat medico-legal.Medicul legist, tot ar avea ce să consmenze acolo, iar organeel de cercetare penală nu vor putea pune la îndoială afirmaţiile dvs. Puteţi să vă constituiţi parte civilă şi să solicitaţi nişte despăgubiri.
Puteţi , de asemenea, să-l iertaţi pe agresor, dacă îşi va cere scuze , şi îşi va manifesta regretul pentru cele petrecute, să învăţaţi ceva din această experienţă urâtă, pe viitor să evitaţi aceste glume, asemenea oameni care, vedeţi, pot fi imprevizibili uneori în reacţii.
A, şi vă rog, prea de multe ori am auzit treaba asta cu ,, nu m-am dus la poliţie, nu am sunat la 112, că agresorukl are relaţii acolo,, . Eu cred că trebuie să avem încredere în cei care trebuie să ne apere şi să restabilească ordinea în societate. Dacă mergem pe această premisă, nu facem decât să încurajăm actele de violenţă .
Multumesc de raspuns!

Adica as putea cere despagubiri fara fara proces?
De a-si cere scuze nici nu se pune problema (fara o amenintare legala).
Nu, dar la momentul la care se prezenta agentul respectiv sigur nu-i aplica nici o amenda si in lipsa de martori de la incidentul initial putea depune declaratie precum ca eu l-am lovit primul.
Trebuia sa chemati politia, sa depuneti plangere, asta era solutia, se poate depune si acum plangerea dar altceva era cand politia se prezenta atunci la fata locului sa constate.
O intrebare mai am.

Eu nu am apucat sa ma apar din urmatoarea cauza: Atacatorul mi-a bagat mana in gat si in timp ce incercam sa-mi eliberez gatul el mi-a prins mana stanga si ajutorul sau mana dreapta (cu care ma puteam apara). Ajutorul sau poate fi acuzat de ce? Si ce anume?
Ajutorul agresorului dvs. este coautorul său. Ambii pot fi acuzați de aceeași faptă, contribuind fiecare la comiterea faptei .

Alte discuții în legătură

Pot acționa in instanța individul care m-a agresat in lipsa unui certificat medico-legal dar în prezența a doi martori? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)
Bataie in afara unu bar bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, In urma cu o spatamana, un individ agresa persoanele din barul pe care il administrez (punea mana pe fund fetelor, darma sticle de pe masa ... (vezi toată discuția)
Persoana agresata grav de 3 persoane ZeroDoi ZeroDoi Buna Seara, vreau sa va prezint un caz si sa imi spuneti ce parere aveti si cum credeti ca o sa se termine acest caz.( cine o sa castige defapt ). Persoana ... (vezi toată discuția)