avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurat, lovit, scuipat si batut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurat, lovit, scuipat si batut

Buna seara!

Iata ca sunt nevoie sa apelez la forumul dvs. in intamplari nefericite.

Acum aproximativ o ora am avut un incident.

Stand la discutii pe afara am avut o gluma cu o persoana mai in varsta decat mine, glume de altfel permise intre noi de ceva vreme. Agresorul s-a suparat si s-a ridicat din masina lovindu-ma cu un obiect din plastic direct in cap si continuand cu injurii serioase. La intrebarea "Ce inseamna asta, ma?" am primit un scuipat direct pe fata replica care a primit acelasi raspuns. Fiind in inferioritate (2 vs 1) am ales fuga ca apoi sa urmeze un schimb de injurii. Am plecat de acolo alaturandu-ma altui grup. Dupa 10 minute agresorul a venit cu ajutorul sau si a inceput sa ma ia la pumni, in timp ce eram tinut de partenerul sau. Am primit pumni in maxilar, cap si-am fost putin tavalit pe jos. Din neputinta de a ma apara sau macar ridica de jos (deoarece eram tinut de "co-atacator" si alte 4 persoane de partea mea care incercau sa-l ia de pe mine), m-am ales cu un tricou rupt si ceva zgarieturi in jurul gatului. Daca nu intervenea grupul in cauza bataia nu se termina acolo si ma tavalea pe niste trepte de bloc.
Nu am suferit rani si umflaturi nu am momentan.
Politia nu am chemat-o pentru ca nu aveam pe cine pune martor si din cauza ca sotia atacatorului se ocupa de firma/contabilitatea unui politist al zonei si la apelul catre 112 era chemat si el. Deci in speta venea degeaba si poate ma alegeam si cu amenda pentru tulburarea linistii publice.
De ingrijiri medicale nu cred ca am nevoie.

Exista vreo solutie? Daca depun plangere la politie ce se intampla? Ii da lui amenda? Nu vreau sa ajung la judecata pentru ca am inteles ca este costisitoare si dureaza mult.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: UNHleaSHD , utilizator 23:54, 1 Noiembrie 2013
Multumesc de raspunsuri!
Ai doua variante: raspunzi cu aceeasi moneda sau te duci la Politie daca ai cel putin doi martori care sunt dispusi sa mearga la Polititie si sa declare adevarul, chiar daca se vor face presiuni asupra lor din partea agresorilor sau a politistului care face ancheta. Mai apoi, daca se constata ca sunt vinovati, martorii trebuie sa fie disponibili ca sa mearga si in Instanta, ori de cate ori va fi nevoie ....

Nu pot sa nu observ ca din ce in ce mai multi romani si rromi isi impun punctul de vedere cu muschii si nu cu inteligenta.... in casa, in trafic, pe strada, oriunde se nimereste ....
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
ceausu_aristica, utilizator
Nici nu se pune problema de raspuns cu aceeasi moneda, acest individ e de o parsivenie neintalnita, ma mir cum de nu s-a dus la politie ca sa dea declaratii mincinoase.

Multumesc de raspuns!
salut ce pot spune de problema de care te-ai lovit tu, mi se pare foarte normal sa depui plingere in termenul legal prevazut de art.284 cpp.adica in 2luni la sec.de pol.in zona unde locuiesti, impeuna cu doi martori de incredere din grupul in care te-ai alaturat ulterior care sa te sustina pina la capat pt ca nu ai ce pierde iar daca pe linga lovituri ti-a distrus hainele cu care erai imbracat e clar ca trebuie sa soliciti daune materiale si morale afla ca nu este o injoseala sau ceva rusinos, chiar daca ar fi sa ajungi in faza de judecata tot el va plati si cheltuielile aferente procesului; banuiesc ca esti un baiat tanar din relatarea ta, din partea mea iti doresc foarte mult noroc.
Multumesc de sfat! Am fost lamurit in legatura cu drepturile mele. O sa vad cum evolueaza lucrurile si vreme de doua luni de zile am timp sa ma hotarasc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot acționa in instanța individul care m-a agresat in lipsa unui certificat medico-legal dar în prezența a doi martori? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)
Bataie in afara unu bar bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, In urma cu o spatamana, un individ agresa persoanele din barul pe care il administrez (punea mana pe fund fetelor, darma sticle de pe masa ... (vezi toată discuția)
Persoana agresata grav de 3 persoane ZeroDoi ZeroDoi Buna Seara, vreau sa va prezint un caz si sa imi spuneti ce parere aveti si cum credeti ca o sa se termine acest caz.( cine o sa castige defapt ). Persoana ... (vezi toată discuția)