Va rog ma puteti ajuta in urmatoarea speta
- am fost concediata prin restructurarea postului printr-o notificarea
- dupa ce mi-am efectuat preavizul am fost la un avocat deoarce angajatorul nu dorea sa imi elibereze documente in original si decizia de concediere in original.
- deoarce sunt proaspat intoarsa din maternitate urmaream sa ii dau in judecata pentru aceasta situatie....dar cand i-am notificat pentru solutionarea problemei...am primit o notificare prin care eram anuntat ca pot sa revin la locul de munca.
ce sa fac in situatia de fata. mai pot da compania in judecata?
1. Revocarea deciziei poate interveni chiar dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de concediere. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.
2. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Concediere ilegala
dbranna
Aseara la ora 22:00 seful m-a anuntat prin telefon sa-mi caut de lucru, pentru ca am refuzat din motive familiale participarea la o sedinta la ora mentionata, ... (vezi toată discuția)