avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legislatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legislatie europeana

Lucrez in Austria de 2 ani beneficiez de alocatie pentru fiul meu ,as dori sa stiu daca mai pot beneficia de un ajutor financiar din partea statului ausriac tinind cont si de faptul ca sotia mea nu are nici un venit si daca da ce documente trebuie sa depun pentru a intra in posesie.Mentionez ca am auzit ca exista un asemenea ajutor .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 31 Octombrie 2013
În Austria, se acordă numneroase prestaţii familiilor, în parte în natură, dar în cea mai mare parte în bani. Printre aceste prestaţii în bani se înscriu, printre altele, alocaţiile familiale (Familienbeihilfe ou Kindergeld) ca şi o sumă forfetară pe copil în întreţinere (Kinderabsetzbetrag- plătită odată cu alocaţiile familiale), indemnizaţia de maternitate (Wochengeld), alocaţia pentru îngrijirea copilului/alocaţia parentală de educaţie (Kinderbetreuungsgeld), suplimentul de alocaţie pentru îngrijirea copilului (pentru persoanele de condiţie foarte modestă), avansul pentru pensie alimentară (în caz de divorţ de ex., pensia alimentară legală este plătită cu titlu de avans de către stat, debitorul
trebuind sa o ramburseze ulterior), suplimentul (la alocaţia de şomaj) pentru cheltuieli familiale etc.
Printre aceste prestaţii în natură se înscriu, între altele, examenele medicale pe cardul mamă/copil, transportul pentru şcolari şi ucenici (contra unei sume minimale), prestaţiile de asigurări medicale, schimbarea cărţilor şcolare (contra unei sume minimale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru ingrijirea copilului adrian12 adrian12 Unul dintre parinti este angajat in Austria, celalalt are grija de copil de 3 ani in Romania, nefiind angajat (are incheiat un contract de comision ca PF si ... (vezi toată discuția)
Important!! lucrez în austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt ... Coțca Teodora Coțca Teodora Lucrez în Austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt însărcinată în 20 de săptămâni, pot beneficia de de indemnizația si maternalu de l ... (vezi toată discuția)
Daca lucrezi in austria ca si ingrijitor batrani Lcami Lcami Buna ziua lucrez in Austria de mai bine de 1 an ca si ingrijitoare batrani cu contract de munca (imi platesc asigurarea si pensia) trimestrial. Imi platesc ... (vezi toată discuția)