avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... IMPORTANT!! Lucrez în Austria de 3 ani ,la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

IMPORTANT!! Lucrez în Austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt ...

Lucrez în Austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt însărcinată în 20 de săptămâni, pot beneficia de de indemnizația si maternalu de l statul austriac, și cum procedez??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 22 Noiembrie 2023
Pentru Austria:
- Indemnizaţia de maternitate (Wochengeld) : acordarea indemnizaţiei de maternitate este condiţionată de o activitate salarială a mamei. Dreptul la această indemnizaţie este deschis începând cu 8 săptămâni înainte de naştere şi pentru încă 8 săptămâni după naştere (concediul de maternitate este obligatoriu). Indemnizaţia de maternitate este egală cu 100% din media salariului pe ultimele 3 luni.
Casa de sănătate este organismul competent în materie. Mamele care desfăşoară o activitate independenţă primesc un ajutor temporar (Betriebshilfe) de la organismul care administrează contribuţiile sociale ale profesiilor industriale, comerciale, meşteşugăreşti, adică Gewerbliche Sozialversicherungsanstalt (casa de securitate socială pentru industrie, comerţ şi meşteşugari).

- Alocaţia de creştere a copilului sau alocaţia parentală de educaţie: după concediul de maternitate obligatoriu, părinţii (tatăl ca şi mama) pot primi o alocaţie de creştere a copilului (alocaţia parentală de educaţie). Alocaţia este acordată şi categoriei de persoane care nu exercită o activitate profesională sau nu contribuie la asigurarea obligatorie (bărbaţii/femei casnice, studenţi, lucrători independenţi). Sunt admise venituri suplimentare până la un nivel de 14600 euro brut pe an. Cererea de alocaţie pentru creşterea copilului trebuie adresată casei de asigurări de sănătate respective. Cuantumul alocaţiei de creştere a copilului este de cca. 14,53 euro pe zi.
sursa : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , eu stau in austria și sunt gravida dar inca nu știu ... MariaAlexandra11111 MariaAlexandra11111 Buna ziua , eu stau in Austria și sunt gravida dar inca nu știu în cat timp că numai testul de sarcina am făcut și după calculele mele am aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui femei care lucreazã in austria ggdaniel ggdaniel buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Pamya Pamya 1.Bună ziua! As vrea sa știu câte luni trebuie sa lucrezi in Austria ca sa poți beneficia de concediu de maternitate? 2. Care sunt regulile, trebuie să ... (vezi toată discuția)