avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

1.Bună ziua! As vrea sa știu câte luni trebuie sa lucrezi in Austria ca sa poți beneficia de concediu de maternitate?
2. Care sunt regulile, trebuie să fii angajat cu normă întreagă? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 6 August 2018
Indemnizat ia de maternitate : acordarea indemnizatiei de maternitate este conditionata de o activitate salariala a mamei. Dreptul la aceasta indemnizatie este deschis începând cu 8 saptamâni înainte de nastere si pentru înca 8 saptamâni dupa nastere (concediul de maternitate este obligatoriu). Indemnizatia de maternitate este egala cu 100% din media salariului pe ultimele 3 luni.
Casa de sanatate este organismul competent în materie. Mamele care desfasoara o activitate independenta primesc un ajutor temporar (Betriebshilfe) de la organismul care administreaza contributiile sociale ale profesiilor industriale, comerciale, mestesugaresti, adica Gewerbliche Sozialversicherungsanstalt (casa de securitate sociala pentru industrie, comert si mestesugari).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important!! lucrez în austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt ... Coțca Teodora Coțca Teodora Lucrez în Austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt însărcinată în 20 de săptămâni, pot beneficia de de indemnizația si maternalu de l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , eu stau in austria și sunt gravida dar inca nu știu ... MariaAlexandra11111 MariaAlexandra11111 Buna ziua , eu stau in Austria și sunt gravida dar inca nu știu în cat timp că numai testul de sarcina am făcut și după calculele mele am aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui femei care lucreazã in austria ggdaniel ggdaniel buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post ... (vezi toată discuția)