avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , eu stau in Austria și sunt gravida dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , eu stau in Austria și sunt gravida dar inca nu știu ...

Buna ziua , eu stau in Austria și sunt gravida dar inca nu știu în cat timp că numai testul de sarcina am făcut și după calculele mele am aproximativ 2 luni și eu lucrez de o luna jumate , urmează să mă duc la control dar colegele de la munca mi-au zis că nu beneficiez de indemnizație doar daca am peste 6 luni lucrate înainte să rămân gravida , as dori sa duc dovada la șefa de la lucru că sa îmi fie mai ușor cu lucru că mă aplec mult la lucru și mi cam greu dar mi frica că după mă da afară după spusele la colege , as dori sa știu ceva concret dacă mă da sigur afara sau nu că eu nu prea mă pricep cu limba și nu știu unde as putea sa mă duc sau mă adresez pentru întrebările astea că sunt singura și aș creste copilul sigura , mulțumesc pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Neculai , utilizator 18:28, 7 Ianuarie 2024
Indemnizatie de care de maternitate sau de CCC si de unde, din Austria sau Romania?
Din Austria , indemnizație de maternitate

Cornel Vasile a scris:

Indemnizatie de care de maternitate sau de CCC si de unde, din Austria sau Romania?

Indemnizaţia de maternitate (Wochengeld) : acordarea indemnizaţiei de maternitate este condiţionată de o activitate salarială a mamei. Dreptul la această indemnizaţie este deschis începând cu 8 săptămâni înainte de naştere şi pentru încă 8 săptămâni după naştere (concediul de maternitate este obligatoriu). Indemnizaţia de maternitate este egală cu 100% din media salariului pe ultimele 3 luni.
Casa de sănătate este organismul competent în materie. Mamele care desfăşoară o activitate independenţă primesc un ajutor temporar (Betriebshilfe) de la organismul care administrează contribuţiile sociale ale profesiilor industriale, comerciale, meşteşugăreşti, adică Gewerbliche Sozialversicherungsanstalt (casa de securitate socială pentru industrie, comerţ şi meşteşugari).
[ link extern ]
colegele de la munca mi-au zis că nu beneficiez de indemnizație doar daca am peste 6 luni lucrate înainte să rămân gravida

Gresita informatie. Cu dovada ca asteptati un copil, nu aveti voie sa fiti concediata ("Kündigungsschutz"). Este chiar recomandat sa informati cat mai repede posibil angajatorul, daca aveti certitudine.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2024
Ciobanu Neculai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important!! lucrez în austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt ... Coțca Teodora Coțca Teodora Lucrez în Austria de 3 ani ,la bătrâni,1 luna cu o luna, sunt însărcinată în 20 de săptămâni, pot beneficia de de indemnizația si maternalu de l ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Pamya Pamya 1.Bună ziua! As vrea sa știu câte luni trebuie sa lucrezi in Austria ca sa poți beneficia de concediu de maternitate? 2. Care sunt regulile, trebuie să ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui femei care lucreazã in austria ggdaniel ggdaniel buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post ... (vezi toată discuția)