Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la demersurile procedurii de succesiune. In urma decesului tatalui meu am ramas mostenitori eu, fratele meu si sotia tatalui nostru. Din ce am inteles la notar trebuie sa declaram masa succesorala. Aici este problema ca nu stiu de unde pot afla daca un apartament achizitionat din banii tatalui este pe numele lui, al sotiei sale sau a fiului sotiei. La Adm. Financiara nu pot cere cazierul fiscal pentru ca nu am certificatul de mostenitor inca iar in certificat, la notar se trece si masa succesorala. Cum si unde pot afla ce detinea tata pentru a putea cere la prezentarea la notar pt. certificatul de mostenitor. Din ce am mai citit despre subiect si pt. certificatul de calitate de mostenitor trebuie sa stii masa succesorala. Nu prea am inteles despre ce e vorba in formularul 23 si 24, se completeaza de catre noi sau de catre serviciul specializat din primarie se trec proprietatile. Va multumesc.
Multumesc dar asta ar presupune sa stiu exact adresa pentru care cer certificat de informare la cadastru sau sa fac eu investigatii pentru gasirea proprietatilor (de orice tip, imobil, autovehicul, conturi bancare). Oricum va multumesc pentru raspuns