avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura de insolventa

Sunt asociat cu 10%la un srl ce a intrat in procedura de insolventa. Nu am fost si nici nu sunt administrator la firma, nu am semnat nici un act( in afara celor de constituire a firmei) si nu am mai tinut legatura cu ceilalti asociati. Intrebare - daca firma nu mai exista fizic( sediul), nu are bunuri si nu se poate lua legatura cu administratorul, eu sunt pasibil de plata, cu bunurile personale- mobile sau imobile, salariul, etc.???
:( Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 10:52, 31 Octombrie 2013
Se poate atrage raspunderea membrilor organelor de conducere doar daca exista din partea acestora o culpa in atragerea starii de insolventa.

Art. 138 din Legea 85/2006 prevede care sunt cazurile care duc la atragerea raspunderii personale :

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
b) au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi;
d) au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;
g) în luna precedentă încetării plăţilor, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la un srl condorvb condorvb Care sunt riscurile pentru un administrator la un SRL in cazul in care societatea intra in insolventa? (vezi toată discuția)
Raspunderea organelor de conducere George George Cand se angajeaza raspunderea membrilor organelor de conducere, in temeiul art. 138? aveti cumva cazuri practice, cu conditii concrete care au condus la ... (vezi toată discuția)
Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)