avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC plata la termen
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC plata la termen

Buna,

as dori sa stiu daca un CEC cu plata la termen este valabil daca a fost semnat de catre o persoana care la data emiterii nu mai detinea nici o functie in firma care l-a eliberat. Firma a fost preluata semnatarul ne mai fiind administrator sau asociat.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nafets , utilizator 17:54, 31 Martie 2009
Emitentul cecului este societatea .Iar societatea poate fi reprezentata de administrator/asociat etc. Intrebarea care se pune este in ce conditii a semnat persoana respectiva acel cec stiind ca nu are nici o calitate in cocietatea respectiva?
Firma era in proces de preluare. La data semnarii nu a stiut ca actele erau deja gata. Cecul s-a semnat pe data de 5 martie si actele au fost gata pe data de 2 martie numai nu a fost informat de catre persoana care s-a ocupat de formalitati. Deci practic de trei zile firma nu ii mai apartinea.
Kurtmann a scris:

Firma era in proces de preluare. La data semnarii nu a stiut ca actele erau deja gata. Cecul s-a semnat pe data de 5 martie si actele au fost gata pe data de 2 martie numai nu a fost informat de catre persoana care s-a ocupat de formalitati. Deci practic de trei zile firma nu ii mai apartinea.

Aceasta fapta poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune. In cazul in care emitentul biletului ii va opune beneficiarului lipsa calitatii de reprezentant a semnatarului biletului la ordin, beneficiarul poate face plangere penala.
E oricum ciudat rau sa emiti instrumente de plata dupa ce ai facut actele de cesionare a firmei, doar ca nu s-a inregistrat inca la Registru Comertului aceasta modificare. Mie-mi miroase a tzeapa cu scuze puerile.
Nu se pune problema de inselaciune. Plata s-a facut. Vroiam sa stiu daca poate sa fie el acuzat de ceva ulterior. Va mulutmesc!

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)